5 dolog, ami a testeddel történik, ha nem eszel több cukrot

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, ami a testeddel történik, ha nem eszel több cukrot

Kép forrása: pexels

Az újévi fogadalmak közül az egyik legnépszerűbb az étrend megváltoztatása. A cukor kiiktatása mellett sokan azért döntenek, mert fogyni szeretnének, és bár kétségtelenül van egy ilyen hozadéka is, ha végképp felhagysz a „fehér gyilkos” fogyasztásával, számos más meglepő pozitív változásra is számíthatsz.

Fiatalabbnak fogsz kinézni

Cukor=ráncok – mondja dr. Anthony Youn, michigani plasztikai sebész. A cukor ugyanis glikációt okoz – magyarázza a doki. Ez a folyamat a cukormolekulákat a bőrünkben lévő kollagénhez és elasztinhez köti és deformálja azokat.

A kollagén és az elasztin a két fő fehérje, amelyek fiatalos, rugalmas bőrért felelnek, vagyis a lehető legnagyobb mennyiségben és a legtovább szeretnéd megőrizni őket.

Ha megszünteted vagy csökkented az elfogyasztott cukormennyiséget, csökkentheted a véráramban levő glükóz- és inzulinszintet is, csökkentve az öregedéssel kapcsolatos krónikus és akut gyulladást.

Az eredményekre ráadásul nem is kell sokat várni: a cukorról való lemondást követő 14. napon már látni fogod a vágyott ragyogást, ígéri az orvos.

Jobb lesz a kedved

Lehet, hogy most azt gondolod, hogy az igazi boldogság egy tábla csokoládéban rejlik, de valójában a magasabb cukorbevitel és a depresszió kialakulása között találtak már összefüggést.

Ennek az az oka, hogy a cukor egy olyan krónikus állapot kialakulásáért tehető felelőssé, amely befolyásolja az agyműködést.

Amikor viszont lemondasz a cukorról, egy-két héten belül érezheted, ahogyan a hangulati szinted is kiegyensúlyozottabb lesz, javul a kedélyállapotod.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?