5 álláspont, ami ellehetetleníti a fogyásodat - felejtsd el őket!

Írta: ,

A fogyás sokkal inkább fejben dől el, mint azt eddig gondoltad. Igaz, hogy az éhségérzet nagyon is fizikai, de az, hogy mikor, mit és mennyit eszel, teljesen a te döntésed. De milyen álláspontokkal nehezíted a saját helyzetedet?

1/5 „Genetikailag vagyok kövér”

Ez az ok nem zárható ki teljesen, de már nem egy kutatás bebizonyította, hogy csak elenyésző mértékben, néhány százalékban szól bele a genetika abba, mennyire vagy kövér.

Meglepő, nem igaz?

Pedig így van!

Akkor mivel magyarázható a komplett családi túlsúly?

Sokkal inkább az életmód az, ami befolyásolja, hiszen a gyerekek azt eszik, amit a szülők, és azt a példát látják, amit ők mutatnak.

Tehát a kövér szülőknek legtöbbször kövér gyerekeik vannak, de ez nem a genetika, hanem a szokások miatt alakult így.

Elég nagy butaság – és szinte alaptalan is – a jelentős túlsúlyt ráfogni a genetikára.

Néhány kilót még csak-csak, de nem 20-at, 30-at.

Ennyi nem jön fel egy emberre csak azért, mert a nagymamája is túlsúlyos volt.

„Én egyszerűen nem tudok fogyni” Kép forrása: stylecaster.com

2/5 „Én egyszerűen nem tudok fogyni”

Mindent kipróbáltál, de egyszerűen semmi sem használt?

Szólunk, ilyen nem létezik.

Hacsak nincs valami nagyon komoly hormonális betegséged (amivel persze azonnal orvoshoz kell fordulnod), akkor nem lehetséges, hogy ne tudj lefogyni.

Az előfordulhat, hogy nehezebben megy – akár a munkád, akár az említett betegséged miatt –, de mindenki képes a fogyásra.

Sokkal inkább arról lehet szó, hogy nem ismered a megfelelő módszereket, és elhiszed, hogy a csodadiéták működnek.

Ha úgy véled, képtelen vagy fogyni, akkor itt az ideje, hogy szakember segítségét kérd.

Furcsa módon erre sajnálják az emberek a pénzt, de arra nem, hogy gyors fogyást ígérő szereket kipróbáljanak… Úgyhogy igenis itt az ideje, hogy konzultálj egy táplálkozási szakértővel, és egy személyi edzővel!

„Én még a levegőtől is hízom” Kép forrása: plussizeall.net

3/5 „Én még a levegőtől is hízom”

Kinek van kedve úgy diétázni, hogy a nehezen leadott kilók szinte azonnal visszajönnek?

Érthető az elkeseredettséged, ha azt érzed, hogy a levegőtől is hízol, de ez nincs így.

Az előfordulhat, hogy a korábbi diétákkal felborítottad a tested egészséges, és addig működőképes rendszerét, esetleg annyira nem figyeltél magadra, hogy különféle betegségek, allergiák alakultak ki nálad.

Ekkor valóban megeshet, hogy szinte azonnal hízni kezdesz, már-már mindegy, mennyit és mit eszel.

Ezekben az esetekben azonban nem a koplalás a megoldás, hanem az alapos kivizsgálás!

A rejtett betegségek felderítése, az ételallergiák tisztázása… Ha a tények adottak, szintén szakértő segítségével, de elkezdheted a gondosan megtervezett étrended fogyasztását.

Ez pedig nem csak fogyást, hanem jelentős egészségjavulást is eredményez majd.

„Nekem nincs időm a diétára” Kép forrása: plussizeall.net

4/5 „Nekem nincs időm a diétára”

Sokan ráfogják időhiányra a hizlaló életmódjukat, de az a színtiszta igazság, hogy ha nincs időd, akkor legfeljebb edzeni nem tudsz elmenni.

Sportrajongók most biztos rávágják, hogy mindenhol lehet edzeni, de azt bizonyára ők is elismerik, hogy az étrend 70-80%-ban meghatározza, mit mutat a mérleg.

Ha az utolsó 2-3 kiló nem megy le, az lehet a sport hiánya, de a komoly túlsúly nem fogható erre, azért az étel a felelős.

Az időhiány sem megfelelő kifogás, ugyanis az egyik legismertebb diétás fogás, a sovány hús és saláta kombinációja a lehető leggyorsabb menü, amit a konyhádban összedobhatsz.

Persze sokkal könnyebb pizzát rendelni, vagy feltankolni a pékségben, de azt el kell ismerned, hogy a csodás alakért legalább minimális áldozatot neked is kell hoznod.

5/5 „Képtelen vagyok lemondani a finom falatokról”

Sokan nem kifejezetten a főétkezések miatt híznak, hanem azért, mert rengeteget nassolnak mellettük.

Ez részben kiküszöbölhető lenne, ha nagyobb hangsúlyt fektetnénk a tartalmas étkezésekre, hiszen nem akarnád kifosztani a hűtőt már délután egykor, ha megfelelő ebédet ettél volna.

De, lényeg a lényeg, manapság már a komoly intoleranciában szenvedők is vásárolhatnak olyan alapanyagokat, édességeket, amiket büntetlenül fogyaszthatnak.

Ez tehát azt jelenti, hogy akkor is ehetsz nassolnivalót, ha szeretnél lefogyni.

A jól ismert termékeken felül sok ilyen finomságot kínál Szafi márkája is, aki kész pudingjai, kásái mellett már rengeteg lisztkeveréket is összeállított, sok száz recept társaságában.

Nyilván, ami kalóriacsökkentett, az sosem lesz teljesen ugyanolyan, mint az eredeti, de ha nasi-függő vagy, egy próbát érdemes tenned velük.