4 fontos teendő, hogy ne csak elérd, meg is tartsd az álom-alakodat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sokan úgy vélik, egyáltalán nem könnyű fogyni, de akik nagyobb feleslegtől szabadultak meg, általában azt vallják, az igazán nagy feladat az elért súly megtartása. Milyen szempontokra érdemes ügyelned, ha végre a te mérleged is annyit mutat, amennyire mindig is vágytál?

Ne éhezz soha! Kép forrása: deliciouslyella.com

A rendszeres étkezés alapvető, nem csak a diéta alatt, hanem utána is.

Sajnos sokan még manapság is úgy fogynak, hogy kihagynak néhány étkezést, de míg ez a súlyvesztés során ideiglenesen eredményt hozhat, addig hosszútávon nem működik.

Ez tehát azt jelenti, hogy semmiképpen sem hagyhatod ki az étkezéseket.

Ennek két fontos oka van: első, hogy nem éhezteted ki magadat, tehát nem fordulhat elő, hogy mire a hűtő elé kerülsz, maradéktalanul kifosztod annak a tartalmát.

A másik ok, hogy mivel a vacsorára elfogyasztott ételtől hízhatsz a legkönnyebben, ha egész nap koplalsz, éppen este fogsz alaposan bekajálni.

Tény, hogy manapság nincs mindenkinek ideje a dobozolós technikára (bár ezzel valóban borítékolhatod a sikert), arra feltétlenül ügyelj, hogy legalább a napi három étkezésed meglegyen!

Ha emellé még némi egészséges nasi is lecsúszik, akkor sokat tettél az egészségedért.

Próbálj ki új főzési praktikákat! Kép forrása: marleyspoon.com

Sokkal könnyebb kalóriákat spórolni a főzés során, mint hinnéd! Sajnos a magyar konyha tipikusan zsíros, nehéz, húsos és zsíros ételekre épít, de ami még rosszabb, mindezekhez szénhidrátot is társít.

Természetesen – a mai divatos utálat ellenére – szénhidrátra igenis szüksége van a szervezetünknek, de nem finomított formában, és nem zsír társaságában, mert úgy valóban vészesen hizlaló kombinációval számolhatsz.

Már akkor is fogyni kezdhetsz, illetve könnyebben tarthatod a súlyodat, ha nem eszel kenyeret, pogácsát a főzelékek, levesek mellé, illetve a burgonyát csak ritkán társítod hús mellé (akkor sem az olajban sült változatot).

Kalóriát spórolhatsz azzal is, ha olaj-sprayt használsz, ha a sovány húsokat részesíted előnyben, ha elhagyod a rántást és a habarást (helyette ott a rizsliszt és a keményítő).