10 mindennapi trükk, ami elősegíti a fogyásodat - Klisék, de sokat jelentenek!

Horváth Petra
Írta: ,

Akármilyen évszakot is írunk, ha elégedetlen vagy a felgyűlt kilók mennyiségével, ideje belehúzni az edzésekbe és a megfelelő étrend kialakításába. Most olyan apró, de fontos trükköket gyűjtöttünk össze, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagyunk, pedig látványosan fogyasztani tudnak!

Mikor elkezdtem az életmódváltást nagyjából ez volt az első legmeglepőbb intelem, amit az edzőm nekem szegezett.

Aztán jobban belegondoltam, és bár sajnos a mai napig olykor elkövetem ezt a hibát, próbálom a minimumra szorítani a korgó hassal történő vásárlást, hiszen annak sosincs jó vége! Éhesen az agy arra koncentrál, hogy mielőbb táplálékhoz jusson a szervezetünk, így tudatosságot nem ismerve mindent megkívántat velünk, és ilyenkor olyan ételek is bekerülnek abba a bizonyos kosárba, amire nincs is szükségünk, vagy ami egyáltalán nem mondható egészségesnek!

Jóllakottan nincs bennünk inger a fél bolt felvásárlására, és   a szükséges alapanyagok beszerzésére!

Mindig tervezz előre Kép forrása: racorn/depositphotos.com

Apropó, ha már vásárlás, akkor a második pont, amiben sokan hibáznak, hogy nem tervezik meg előre, mit szeretnének az adott héten elkészíteni/megenni.

Bevallom én is sokszor álltam a bolt közepén vakargatva a fejem, és az internetet böngészve receptek után.

Ha hétvégén megtervezzük előre a következő hetet (legalább a főétkezéseket), és összeírjuk a szükséges hozzávalókat, szintén elkerülhetjük a felesleges költekezést, az impulzív (és gyakran helytelen) ételek megvásárlását és a stresszes pillanatokat.