Zserbó palacsinta

Írta: ,

A zserbó nagy családi kedvencünk. Akárcsak a palacsinta. A kettőt fantasztikusan ötvöztem ebben a desszertben. Az íze roppant emlékeztet a zserbóra.

Ugye te is kipróbálod? A zserbó palacsinta elkészítése csöppet sem bonyolultabb más palacsinta „testvéreinél”. Meglátod, családod minden tagja az összes ujját megnyalja majd a zserbó palacsinta után.

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 5 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 25 dkg pirított darált dió
  • 1 evőkanál barna cukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • 10 dkg sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A tojássárgákat összekeverjük a barna cukorral, a sóval, a lágy vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a szénsavas ásványvizet. Beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan dolgozzuk hozzá.

A szokott módon kissé dundibb palacsintákat sütünk.

A diót száraz serpenyőben picit megpirítjuk, majd ledaráljuk. A hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a barna cukrot.

A palacsintákat egyenként megkenjük baracklekvárral, meghintjük dióval, majd szépen feltekerjük.

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt, és a palacsintákra csorgatjuk.

Frissen tálaljuk a mennyei zserbó palacsintát.