Zabpelyhes-banános muffin csokireszelékkel

Írta: ,
Ha lehet, desszertjeinket is varázsoljuk kicsit egészségesebbé. Használhatunk barnacukrot, azt is mértékletesen. A liszt egy részét kiválthatjuk zabpehellyel. Már ezekkel a viszonylag apró változtatásokkal is sokat tehetünk az egészségünkért.

Hozzávalók:

4 érett banán 2 evőkanál zabpehely 4 evőkanál liszt 1 mokkáskanál sütőpor 1 mokkáskanál szódabikarbóna 2 tojás 1 evőkanál barnacukor 0,8 dl étolaj pici só 2 dl habtejszín 1 csomag habfixáló 2 dkg csokireszelék

Elkészítés:

A tojást habosra keverjük a barna cukorral, majd lassacskán hozzáadjuk az olajat.

A banánt villával pépesre törjük.

A száraz hozzávalókat is összekeverjük. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a zabpehellyel összedolgozzuk. Picit megsózzuk.

Belekeverjük a pépesített banánt és a tojásos elegyet.

A muffin sütőformát csinos muffin papírokkal kibéleljük.

A formákat ¾-ig megtöltjük.

Ha a banános muffinok kihűltek, szépen kidíszíthetjük a tetejüket.

A habtejszínt a habfixálót hozzáadva kemény habbá verjük.

A habot nyomózsákba téve, vagy akár egy kiskanál segítségével, csinosan a zabpelyhes banán muffinokra halmozzuk.

A tejszínhabos muffint csokireszelékkel megszórva kínáljuk.