Vakondtúrás torta barnacukorral

S. Geri Valéria
Írta: ,
Vakondtúrás torta barnacukorral

Sokak kedvence ez a torta. S nem is olyan nehéz elkészíteni. Nem csak banánnal finom, más gyümölcsökkel is próbálkozhatunk. A krémbe is tehetünk a gyümölcsből.

Hozzávalók:

A piskótához:

3 tojás 1 evőkanál barnacukor 3 púpozott evőkanál liszt 2 evőkanál étolaj 1 evőkanál holland kakaópor 1 csomag sütőpor

A krémhez:

5 dl növényi tejszín (a Hulalát ajánlom, ehhez nem kell fixáló, és tartós lesz a hab) 8 dkg csoki reszelék

+

3-4 banán citromlé

Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a barnacukorral habosra keverjük, belecsurgatjuk az olajat.

A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral, majd beledolgozzuk a tojásos masszába.

Óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot.

A tésztát sütőpapírozott formában 170 fokon megsütjük. Kb. 30 perc kell neki.

A tésztát hűlni hagyjuk.

A torta tetejére „rajzolunk” egy kört a külsejétől másfél centiméternyire. Kb. 2 cm mélyen kiszedjük a tésztát a peremet kihagyva.

Ezt a morzsolt tésztát félretesszük.

A megtisztított banánokat hosszában félbevágjuk, citromlével megkenjük, majd a tésztára fektetjük.

A Hulalát kemény habbá verjük, majd belekeverjük a csoki reszeléket.

A csokis habot félgömb alakban a banános tésztára halmozzuk.

A morzsolt tésztával mindenhol befedjük a habot, enyhén rányomkodjuk.

Olyan lesz, mint egy vakondtúrás. Innen ered a torta neve. Díszíthetjük a tortát csoki figurával, vagy stílusos gumicukorral.

Egy éjszakára mindenképpen tegyük be a hűtőbe.

A tészta megpuhul, nem morzsálódik, könnyen szeletelhető lesz.