Túrókrémes szőlőfürt, a látványos őszi desszert

Írta: ,
A beköszöntött ősz egyik legnépszerűbb gyümölcse a szőlő. Roppant ízletes, zamatos ajándéka az ősznek. Idegerősítő és izomregeneráló hatása is említésre méltó. Zsírszegény túróval fogyasztva pedig valami mennyei… Ezt a receptet kezdő konyhatündérek is elkészíthetik.

Hozzávalók 3 személyre:

50 dkg szőlő 50 dkg zsírszegény túró 1 evőkanál barnacukor 1 csomag vaníliás cukor 1 dl tej 1 evőkanál étkezési zselatin 2 dl növényi habtejszín szőlőlevelek a díszítéshez

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, a szemeket megszárítgatjuk.

A túrót áttörjük, hozzákeverjük a barnacukrot és a vaníliás cukrot.

A tejben megáztatjuk a zselatint, megmelegítjük, majd hűlni hagyjuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük, és a túrós krémhez keverjük.

Ebből a krémből 3-4 evőkanálnyit a zselatinba keverünk.

Ezt a zselatinos elegyet visszatesszük a túrós krémbe. 

Alaposan összedolgozzuk az egészet.

Egy szép kistányérra rakjuk a zselatinos túrókrém 1/3-át szőlőfürt alakban. 

A krém tetejét szőlőszemekkel kirakjuk.

Desszertünket tovább díszíthetjük szőlőlevelekkel.