Íme a tökéletes palacsinta 4 titka - Ahogyan igazán finom és lágy lesz

Szirák Viki
Írta: ,

A tökéletes palacsinta nem olajos, de nem is tapad le, ízletes, de nem túl cukros, és pont annyira puha, hogy ne essen szét a kezünkben. Mindannyian próbáltuk már elsajátítani szüleink, nagyszüleink receptjeit, de ha neked sem sikerült hibátlanul, vagy újdonságra vágynál, segítünk, ugyanis utánajártunk a tökéletes palacsinta titkának!

Először is, egyáltalán nem mindegy, milyen az összetevők hőmérséklete. Ha például hideg tejet és tojást keversz az olvasztott vajjal, a végeredmény elkerülhetetlenül csomós lesz. Nem a világ vége, de azért nem is ez a célunk.

A legjobb megoldás az, ha ezek az összetevők egy kicsit már melegítve vannak, lehetőleg szobahőmérsékletűre, ezért a tejet 30 másodpercre tedd a mikróba, a tojásokat pedig tedd egy percre forró vízbe (nem forrásban lévő vízbe, csak szimplán forróba).

Így máris elkerülheted az összetevők csomósodását, és egy sokkal lágyabb keveréket kapsz. Nyugi, ha egy-két csomó mégis kerülne bele, az teljesen természetes, sőt, a célunk épp az, hogy ne túlságosan vizes állagot kapjunk.

Szintén nagyon fontos az is, hogy ne egyetlen tálba keverj össze mindent, ami a kezed ügyébe akad! Hiába lesz így kevesebb a mosogatnivaló, a profi szakácsok szerint a legjobb megoldás, ha külön edénybe teszed a száraz összetevőket, és egy másikba a folyósakat.

Ha ezeket összemixelted, nyugodtan öntsd őket egymásba, de mindig a nedveset keverd fokozatosan a szárazhoz!

Ezáltal könnyebben tudod keverni őket, ráadásul a liszt sem lepi be a szobát, és a csomósodást is megelőzheted.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!