Tiramisú

Fischer Anna
Írta: ,
Tiramisú
Az egyik legismertebb édesség neve annyit jelent: Pörgess fel! vagy szó szerint fordítva Húzz fel! A sütemény elkészítése egyszerű, a titok inkább az alapanyagok minőségében van.   

A jellegzetes édesség receptje a ’60-as években jelent meg először szakácskönyvekben. Érdekes, hogy az egyik fő alapanyaga, a likőr eredetileg nem is szerepelt a receptben.

Hozzávalók:

50 dkg mascarpone

15 dkg babapiskóta

4 db tojás

4 ek cukor

1 csipet só

2 pohár erős főzött kávé

½ dl rum vagy amaretto

5 dkg kakaópor a díszítéshez

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét és alapos keveréssel összedolgozzuk a krémet.
2. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd ezt óvatosan hozzákeverjük a mascarpónés krémhez és beletesszük az amarettot is. Fontos, hogy óvatosan, lassú mozdulatokkal keverjük, nehogy összeessen a krém.
3. A babapiskótát áztassuk az előzőleg lefőzött erős kávéba és egy üvegtál aljára helyezzük őket szorosan egymás mellé.
4. A piskótarétegre rákenjük a mascarponés krémet, majd erre egy újabb, kávéba áztatott babapiskóta réteget teszünk. A rétegeket a mascarponés krémmel zárjuk.
5. A tetejét megszórjuk kakaóporral majd kb. 1órára a hűtőbe tesszük. Miután lehűlt, tálaljuk.
 

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!