Tejszínes málnaalagút

S. Geri Valéria
Írta: ,
Tejszínes málnaalagút

Ha nincs kedved sütögetni, de ennél valami nagyon finom krémes-habos-gyümölcsös desszertet, íme, az ajánlatom.

Hozzávalók:

20 dkg friss málna 2 dl habtejszín 250 g ricotta 1 vaníliás cukor 1 evőkanál zselatin 1 dl hideg víz 10 dkg édes keksz

Elkészítés:

Egy királytortaformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a fólia túllógjon legalább 20 cm-nyire. Desszertünket ezzel fogjuk majd lefedni.

A bélelt forma alját keksszel kirakjuk.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a ricottát és a vaníliás cukrot. Belekeverjük a málnát is.

A deciliternyi vízben feloldjuk zselatint. Forrásig melegítjük, de nem forraljuk. Hagyjuk hűlni.

2-3 kanálnyi krémet a zselatinba keverünk, majd a zselatin egészét a málnás krémbe dolgozzuk bele.

A málnás-zselatinos masszát a keksszel kirakott formába simítjuk.

A maradék kekszet összetördeljük és a krémbe simítjuk.

Desszertünket a folpackkal befedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a hűtőből kivéve felülről a folpackot leszedjük, a desszertet tálcára borítjuk. A többi fóliát is lefejtjük. A tejszínes alagút tetejét málnával díszítjük. Szeletelve tálaljuk.