Tejbegríz földieperrel és pisztáciával

Írta: ,

Ha szereted a tejbegrízt, mindenképpen ki kell próbálnod ezt az epres-pisztáciás változatot!

Hozzávalók 1 személyre:

  • 2,5 dl sovány tej
  • 1 ek + 1 tk méz
  • csipetnyi só
  • 1/4 citrom vékonyan lehámozott héja
  • 2,5 dkg búzadara
  • 1 db S-es méretű tojás fehérje
  • 8 dkg földieper
  • 2 ek eperlé vagy meggynektár
  • 5 g aprított pisztácia a díszítéshez

Elkészítés:

A tejet forrald fel 1 teáskanál mézzel, a sóval és a citromhéjjal. A citromhéjat utána vedd ki belőle. Szórd bele a grízt, főzd fel, és kavargatva kis tűzön hagyd kb. 2 percig dagadni. Ezek után húzd félre az edényt a tűzről, és a grízt hagyd további 2-3 percig dagadni. A tojást verd fel keményre.

A habot óvatosan forgasd bele a grízbe. Mosd meg az epret, és vágd fel darabokra. A gyümölcslevet keverd össze az evőkanálnyi mézzel, ezt csorgasd rá a gyümölcsdarabokra. A tejbegrízt töltsd egy tálkába. Rendezd el rajta a földiepret, végül szórd meg az aprított pisztáciával.