Szőlős-mascarponés szelet, sütés nélkül

Írta: ,

Isteni muskotályos szőlő vaníliás-mascarponés krémben… Sütés nélküli desszert, mely megőrzi a szőlő összes aromáját és vitaminját. És nem mellesleg látványra sem utolsó.

Hozzávalók:

  • 13 db babapiskóta
  • 20 dkg muskotályos szőlő
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml növényi habtejszín
  • 1 habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, konyharuhán megszárítjuk.

Egy királytortaformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a folpack szélei 20 cm-re túlérjenek a formán.

A bélelt forma alját babapiskótával kibéleljük. Középen hosszában szőlőszemeket rakunk.

Szépen dolgozzunk, mert ez lesz a sütink teteje.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mascarponét.

A krém felét a babapiskótával és szőlőszemekkel kirakott formába simítjuk. Óvatosan szőlőszemeket nyomkodunk a krémbe. Ráterítjük a maradék mascarponés krémet, majd újra szőlőszemek következnek.

Babapiskótával beterítjük a krémet. A folpackot ráhajtogatjuk, és a desszertet egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a felső folpack réteget lefejtjük, a tálaló tálcát ráhelyezzük, majd egy gyors, de határozott mozdulattal a szőlős mascarponés desszertet a tálcára borítjuk. A maradék folpackot is szépen lehúzzuk.

Szeletelve, további szőlővel díszítve kínáljuk.