Szilvalekváros-tojáslikőrös sütemény

Írta: ,

Könnyedén elkészítheted ezt a különleges desszertet az ősz vitamindús slágergyümölcséből eltett lekvárral!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg vaj
  • 1 bögre (2,5 dl) cukor
  • 3 egész tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 2 bögre búzaliszt
  • 1 bögre kukoricaliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • ½ bögre tojáslikőr

A töltelékhez:

  • 1 bögre szilvalekvár
  • 4 evőkanál darált mandula

Elkészítés:

Olvaszd meg a vajat, de ne forrósítsd fel. Add hozzá a cukrot és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd egyenként a tojásokat, és keverd az egészet habosra. Tedd bele a búzalisztet, a kukoricalisztet, a sütőport és a tojáslikőrt. 

A szilvalekvárt keverd össze a darált mandulával. A sütőt melegítsd elő 180 fokosra.

Egy kizsírozott, kilisztezett tepsiben terítsd szét a tészta egyharmadát. Kanalazd rá a szilvalekvár felét, de a tészta legszélére ne tegyél, nehogy megégjen a lekvár. Most következhet a tészta második harmada, majd az újabb szilvalekvár réteg, ami a lekvár maradéka. A tetejére kerüljön a tészta harmadik harmada. Körülbelül 60 percig süsd.