Sütés nélküli epres pite

Írta: ,

Az eper szinte mindennel finom, de ha valamihez, akkor a csokoládéhoz tényleg mennyeien passzol, a friss, zamatos gyümölcshús remek kiegészítője az édesen fanyarkás étcsokoládénak, de a krémes sajtréteg is jó gondolat ebben a süteményben, ahol van lágy, puha és ropogós réteg is. 

Ha gyerekek is esznek majd belőle, akkor a likőrt nyugodtan hagyd el, de ha csak felnőtteknek készül, akkor semmiképpen se szalaszd el ezt a remek kiegészítőt.

Hozzávalók:

25 darab csokoládéostya, 85 gramm finomra vágott étcsokoládé, 2 teáskanál repceolaj, 170 gramm zsíros krémsajt, 1/3 csésze porcukor, 1 teáskanál vanília eszencia, 2 csésze tejszín, 2 evőkanál eperlekvár, 1 evőkanál eperlikőr (lehet más bogyós gyümölcsből is), fél teáskanál citromlé, fél kilogramm eper félbevágva.

Elkészítés:

A csokoládéostyát egy robotgéppel zúzd össze, az étcsokit mikróban olvaszd meg, 15 másodpercenként megkeverve.

Az olvasztott csokit és az olajat add a csokoládéostyához, és a robotgéppel dolgozd össze őket, majd nyomkodd a masszát egy kiolajozott piteforma aljába, majd tedd legalább 15 percre a fagyasztóba. Habverővel keverd össze a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd hozzá a felvert tejszínt is.

Melegítsd fel mikróban a lekvárt, majd add hozzá a likőrt és a citromlevet, végül forgasd bele az epret is. A csokoládaljra simítsd rá a krémsajtot, majd halmozd a tetejére az epret.