3 isteni sütés nélküli desszert, a forró nyári napokra

Írta: ,

Most olyan recepteket gyűjtöttem egy csokorba, amik nem igényelnek sütést, így nem kell a forró tűzhely mellett várni, hogy elkészüljenek, az ízük pedig isteni!

Akár a hétköznapokra, akár a hétvégi kiruccanásra, vagy esetleg egy grillpartira, mindegyik tökéletes desszert lehet, mellyel biztosan elnyerjük azok szívét, akik megkóstolják. Nézzük tehát, milyen sütés nélküli finomságokat ajánlunk idén nyárra!

1. Tejmentes sajttorta, hozzáadott cukor nélkül

Hozzávalók az alaphoz:

  • 75 g dió,
  • 70 g mandula,
  • 170 g magozott datolya,
  • 25 g kókuszreszelék,
  • ½ teáskanál vaníliakivonat,
  • 1 csipetnyi só,
  • kevés víz.

Krémhez:

  • 325 g kesudió,
  • ½ csésze juharszirup,
  • ¼ csésze kókuszolaj,
  • ¼ csésze citromlé,
  • 2 teáskanál vaníliakivonat.

Díszítéshez (opcionális): 95 g liszt, ¼ csésze kókuszolaj, 3 evőkanál juharszirup, 1 teáskanál vaníliakivonat, 1 csipetnyi só, 85 g laktózmentes csokoládé.

Elkészítés:

A krémhez a kesudiót beáztatjuk vízbe egy egész estére! Az alaphoz minden hozzávalót beleteszünk egy mixerbe, és alaposan eldolgozzuk. Egy kissé ragacsos, de formázható masszát kell, hogy kapjunk. A vizet érdemes óvatosan adagolni hozzá, 1-2 kiskanálnál többet semmiképpen ne tegyünk hozzá!

A kész masszát egyengessük el egy 18 cm átmérőjű tortaforma aljába. A krémhez szintén minden hozzávalót egy mixerbe teszünk, és jó alaposan elkeverünk, amíg egy csomómentes krémet nem kapunk. Ha szeretnénk díszítést használni, akkor a díszítéshez szükséges hozzávalókat egy edénybe alaposan elkeverjük, a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, és forgassuk össze.

Hagyjuk a masszát állni kicsit a hűtőben, majd formázzunk belőle kis golyókat, amiből párat helyezzünk el az alapon szétszórtan, erre jöhet a krém, majd az egészet hagyjuk megdermedni a hűtőben.

Ha krém is kellően megdermedt, a maradék dísz golyókat igazgassuk el a sütemény tetején, és már kész is!

2. Kókuszos szelet, hozzáadott cukor nélkül

Hozzávalók az alaphoz:

  • 400 g kókuszreszelék,
  • 150 g kókuszkrém,
  • ½ csésze juharszirup,
  • 1 csipetnyi só.

A csokoládémázhoz:

  • 260 g apróra vágott étcsokoládé,
  • 100 g kókuszkrém.

Elkészítés:

Az alap minden hozzávalóját tegyük egy mixerbe, és dolgozzuk el jó alaposan, amíg kellően krémes állagot nem kapunk.

Egy 20*20 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát, egyengessük el, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.

Az étcsokoládét tegyük egy mikrózható edénybe, és adjuk hozzá a kókuszkrémet, majd tegyük be a mikróba 15-20 mp-re – félidőnél érdemes átkavarni –, és olvasszuk addig, amíg kellően krémes állagot nem kapunk.

Ezt oszlassuk el a kókusz alapon, majd az egészet tegyük a fagyasztóba 1 órára, vagy a hűtőbe egy estére.

Ha elkészült, vágjuk kb. 16 kockára, és már tálalható is!

 

3. Kókuszkrémes jégkrém variációk

Hozzávalók az epres jégkrémhez:

  • 1 konzerv kókuszkrém,
  • 2 csésze eper,
  • 1 banán,
  • 3 evőkanál méz.

Narancsos:

  • 1 konzerv kókuszkrém,
  • 2 evőkanál méz,
  • 1 ½ csésze frissen facsart narancslé.

Bogyós gyümölcsös:

  • 1 konzerv kókuszkrém,
  • 100 g áfonya,
  • 75 g eper,
  • 60 g málna,
  • 3 evőkanál méz.

Csokoládés:

  • 1 konzerv kókuszkrém,
  • 1 evőkanál natúr kakaópor,
  • 3 evőkanál méz.

Elkészítés:

Bármelyik verziót is válasszuk, a hozzávalókat egy turmix segítségével alaposan eldolgozzuk, majd jégkrémformába öntjük, és 4 órára a fagyasztóba tesszük.

A gyerekek imádni fogják!

Képek forrása: 1 / 2 / 3