Sültalma torta

Írta: ,

A sült alma a csikorgó tél egyik kedvenc csemegéje. Ettünk már magában és töltelékkel, miközben talán eszünkbe sem jutott, hogy más formában is fogyaszthatjuk. Kissé időigényes ez az édesség, de nem nehéz az elkészítése.

Hozzávalók:

  • 40 dkg kész linzertészta
  • 1 kg túró
  • 20 dkg tejszín
  • 25 dkg kristálycukor
  • 5 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kis üveg citromaroma
  • marcipánmassza
  • 5 db alma
  • 10 dkg aprított mandula
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A linzertésztával töltsd meg a tortaforma alját, és hajtsd vissza kb. 3 cm magasan. A szélét nyomkodd a tortaforma falához. A sütőt melegítsd elő 170 fokosra.

A túrót, a tejszínt, a tojássárgákat, a cukor 2/3 részét, a pudingport és a citromaromát keverd össze alaposan. A tojásfehérjéből a maradék cukorral verj kemény habot, és lassan add hozzá a masszához. Az elkészült masszát tedd bele a tortaformában levő linzertésztára, és fedd be hámozatlanul félbevágott, kimagozott almadarabokkal. 

A marcipánmassza 1/3 részéből formálj golyócskákat, és helyezd a fél almák homorú közepébe. A marcipán massza többi részét reszeld le durván, és keverj hozzá aprított mandulát és fahéjat. Ezt a keveréket morzsold rá az almadarabokra. 

60 percig süsd a tortát, majd további 10 percre hagyd bent a sütőben.