Sült körte karácsonyi aromában

Írta: ,

Egy könnyű desszert azoknak, akik nem szeretik  karácsony este túlságosan megpakolni a hasukat.

Hozzávalók (2 személyre):

  • 2 darab körte
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl körtelé
  • 1 darab vaníliarúd 
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 cm gyömbérfahfa
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 2 cl Vilmoskörte

Elkészítés:

Hámozd meg a körtéket, majd felezd meg őket, és kapard ki a magházukat. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat a cukorral, majd tedd bele a felezett körtéket, és öntsd rájuk a körtelevet. 

A vaníliarúd magjait kapard ki. Add hozzá a körtéhez a többi fűszerrel és a citromlével együtt, és süsd 15 percig 200°C hőmérsékletű sütőben. Közben gyakran fordítsd meg a körtedarabokat, és locsolgasd a keletkezett sziruppal.

Miután megpuhultak, vedd ki őket a sütőből, spricceld meg a Vilmoskörtével, és rakd tányérra őket. A körteszirupot csorgasd köréjük.