Sárgabarackos-diós torta – icipici barnacukorral

Írta: ,

Zamatos, hazai napérlelte sárgabarack dióval párosítva, ugye jól hangzik? Roppant egyszerű ez a süti, és isteni finom!

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg liszt + a tepsihez ½ sütőpor 12,5 dkg vajas margarin 1 evőkanál barnacukor 10 dkg darált dióbél 3 tojás 1 dl tej

A tetejére:

7-8 szem sárgabarack 1 mokkáskanál fahéj 1 kávéskanál barnacukor

Elkészítés:

A puha vajas margarint a barnacukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, majd cukros margarinba tesszük. A tejet és a diót is hozzáadjuk.

A sütőformát margarinnal kikenjük, liszttel behintjük. A masszát belesimítjuk.

A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.

A fahéjat és a barnacukrot összekeverjük, és beleforgatjuk a felezett barackokat.

Az ízesített gyümölcsöket csinosan a torta tetejére sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük ezt a finom desszertet.