Ropogós, krémes és forró! A tökéletes brownie és ínycsiklandozó variációi

Írta: ,

Jobban szeretem, ha nem én készítem a brownie-t, mert akkor nem látom, mi kerül bele. Viszont nagyon kevés helyen ettem igazán jó, kívül ropogós, belül ragacsos brownie-t, úgyhogy inkább követem a saját receptemet (amit mindjárt veled is megosztok), és egyszer-egyszer fütyülök a kalóriákra! Az alaprecept mellett ráadásul pár klassz, új brownie variációt is mutatok neked, amivel még inkább fokozhatod az ízhatást.

Brownie alaprecept Kép forrása: eatwell101.com

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. 230 gramm jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládét tördelj össze, és vízgőz fölött olvaszd fel, majd adj hozzá fél csésze vajat is – fontos, hogy ne margarint használj!

A keveréket hagyd egy kicsit hűlni, majd keverj bele 1 csésze cukrot, 3 nagy tojást, 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 3/4 csésze lisztet és egy teáskanál vaníliakivonatot.

Sütőpapírral bélelt tepsiben addig süsd a browniet, míg a széle elkezd elválni a tepsitől, de a közepébe szúrt fogpiszkáló még éppen kicsit ragacsosan jön ki. A forró sütemény hideg fagylalttal a legfinomabb.

És most lássuk a variációit!

Blondie Kép forrása: whatsgabycooking.com

A blondie ugyanúgy készül, mint a brownie, csak nem kerül bele kakaópor, és étcsokoládé helyett jó minőségű fehér csokit kell beleolvasztani.

A fehér krémet gazdagíthatod gyümölcsökkel, de színes cukorkákat is keverhetsz a tésztájába, mielőtt kisütöd.

Mivel a blondie íze egy kicsit kevésbé tömény – bár azért ez is brutálisan édes lesz – jól illenek hozzá a könnyebb krémek, például a citrusos szószok vagy fagylaltok is.