Ropogós, krémes és forró! A tökéletes brownie és ínycsiklandozó variációi

Írta: ,

Jobban szeretem, ha nem én készítem a brownie-t, mert akkor nem látom, mi kerül bele. Viszont nagyon kevés helyen ettem igazán jó, kívül ropogós, belül ragacsos brownie-t, úgyhogy inkább követem a saját receptemet (amit mindjárt veled is megosztok), és egyszer-egyszer fütyülök a kalóriákra! Az alaprecept mellett ráadásul pár klassz, új brownie variációt is mutatok neked, amivel még inkább fokozhatod az ízhatást.

Brownie alaprecept Kép forrása: eatwell101.com

1/5 Brownie alaprecept

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. 230 gramm jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládét tördelj össze, és vízgőz fölött olvaszd fel, majd adj hozzá fél csésze vajat is – fontos, hogy ne margarint használj!

A keveréket hagyd egy kicsit hűlni, majd keverj bele 1 csésze cukrot, 3 nagy tojást, 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 3/4 csésze lisztet és egy teáskanál vaníliakivonatot.

Sütőpapírral bélelt tepsiben addig süsd a browniet, míg a széle elkezd elválni a tepsitől, de a közepébe szúrt fogpiszkáló még éppen kicsit ragacsosan jön ki. A forró sütemény hideg fagylalttal a legfinomabb.

És most lássuk a variációit!

Blondie Kép forrása: whatsgabycooking.com

2/5 Blondie

A blondie ugyanúgy készül, mint a brownie, csak nem kerül bele kakaópor, és étcsokoládé helyett jó minőségű fehér csokit kell beleolvasztani.

A fehér krémet gazdagíthatod gyümölcsökkel, de színes cukorkákat is keverhetsz a tésztájába, mielőtt kisütöd.

Mivel a blondie íze egy kicsit kevésbé tömény – bár azért ez is brutálisan édes lesz – jól illenek hozzá a könnyebb krémek, például a citrusos szószok vagy fagylaltok is.

Karamellás-csokicsipszes brownie Kép forrása: averiecooks.com

3/5 Karamellás-csokicsipszes brownie

A brownie-t és a blondie-t is megbolondíthatod extra csokiforgáccsal és finom, lágyra olvadó karamelldarabokkal.

Természetesen a legjobb, ha házi karamellt készítesz, amihez itt találsz tippeket, de a bolti tejkaramellát is nyugodtan beletördelheted a tésztába, szépen meg fog olvadni sütés közben.

Smores brownie Kép forrása: thebeachhousekitchen.com

4/5 Smores brownie

Ha nem bánod a kalóriákat, össze is moshatod az amerikaiak két kedvenc desszertjét, a brownie-t és a smores-t, vagyis a brownie tetejére tehetsz pillecukordarabokat, amik sütés közben szépen ráolvadnak, miközben a tetejük kicsit karamellizálódik is.

Van, aki néhány tejcsokoládé kockát is a pillecukor közé dob, ami látványnak isteni, és az íznek sem árt, de mivel éppen a világ legcsokisabb süteményét fogyasztod, ez a kis sallang akár tényleg el is hagyható.

Karamellás-pekános brownie Kép forrása: fattaincassa.blogspot.sk

5/5 Karamellás-pekános brownie

A ragacsos, lágy brownie közepében egy réteg karamellszósz rejtőzik, a tetején pedig pekándió ropog. Lehetne még ennél is jobb? A karamellszószt akkor csorgasd a brownie tésztájára, amikor félig megtöltötted vele a tepsit, majd a karamell tetejére nagyon óvatosan öntsd a tészta másik felét.

Nem baj, ha kicsit összefolynak, az ízén nem fog változtatni.

A tészta tetejét szórd meg a dióval, és már mehet is a sütőbe a bűnre csábító édesség.