Piskóta alaptészta

Írta: ,

A tojássárgáját és -fehérjét jól fel kell verni, mert a piskótatészta csak akkor fog jól sikerülni, ha a masszájában van elég levegő. 

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg kukoricakeményítő
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Válaszd szét a tojás sárgáját a fehérjétől. A sárgáját keverd habosra forró vízfürdő fölött a cukorral. A fehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan, nehogy összetörjön, keverd hozzá a cukros masszához. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokosra. Keverd össze alaposan a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd szitáld rá a tojáskeverékre, és lassan forgasd össze. Öntsd a tésztát egy kikent-kilisztezett tepsibe. Simítsd el a tetejét, és süsd meg kb. 35 perc alatt.

Az első 15 percben semmiképp se nyisd ki a sütő ajtaját, mert különben a piskóta nem nő meg elég magasra.