7 új ötlet, amivel feldobhatod a palacsintád töltelékét

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 új ötlet, amivel feldobhatod a palacsintád töltelékét

A palacsinta reggelire, uzsonnára és desszertnek is tökéletes. Megunhatatlan csemege ugyan, de érthető, ha a tölteléket illetően ki szeretnél lépni a lekvár, a kakaó, a túró és a mogyorókrém bűvköréből. Vigyázat, ötleteink függőséget okozhatnak!

Eper és tejszín

Az eperszeleteket egy kevés cukorral vagy édesítővel és vaníliakivonattal keverd össze, majd hagyd állni 15-20 percig. Aztán készíts öntetet tejszínből, cukorból és vaníliakivonatból!

A palacsintáid vékonyabbak lesznek, ha növeled a tésztában a tej arányát. A kisütött palacsintákat hajtsd negyedrét, tegyél rájuk az epres masszából, majd öntsd rájuk a tejszínt!

Banán és karamell

Olvassz meg egy kevés vajat a serpenyőben, majd adj hozzá barna cukrot a karamell elkészítéséhez. Dobj bele banánszeleteket, vedd le a tűzről, s tartsd melegen!

Ugyanebben az edényben nyugodtan kisütheted a palacsintákat, mert a tészta így átveszi a fenséges ízt. A kész palacsintákat öntsd nyakon vagy töltsd meg a karamellás-banános krémmel.

Diódarabokkal még fenségesebb! A palacsinta sajnos nem éppen fogyókúrabarát finomság, de egy-két darab reggelire biztosan nem árt. Ha szeretnél lefaragni a kalóriatartalomból, nyers gyümölcsök és zsírszegény tejtermékek használatával teheted meg.