7 új ötlet, amivel feldobhatod a palacsinta töltelékét

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 új ötlet, amivel feldobhatod a palacsinta töltelékét

A palacsinta reggelire, uzsonnára és desszertnek is tökéletes. Megunhatatlan csemege ugyan, de érthető, ha a tölteléket illetően ki szeretnél lépni a lekvár, a kakaó, a túró és a mogyorókrém bűvköréből. Vigyázat, ötleteink függőséget okozhatnak!

Rumos mazsola

Az előre bepácolt hús mélyebb ízélménnyel szolgál – hasonlóan működik a dolog a mazsolánál.

Egy csészényi mazsolát áztass 1/4 csésze rumba, s hagyd állni egy éjszakán vagy néhány órán át.

Lecsöpögtetés után add a tésztához, majd a kész palacsintákat föltekerés előtt szórd meg fahéjjal.

A tetejére egy kis tejszín és mazsola is jöhet.

Fahéj, barna cukor és alma

A következő adag palacsintát ízesítsd fahéjjal és almával!

A gyümölcsöt egy kevés barnacukros vajon süsd meg, de mielőtt a krémes-darabos masszát rákennéd az alap desszertre, szórd meg fahéjjal.

Ugye, milyen egyszerű egy kis emésztést elősegítő rostot csempészni az étrendedbe?