Ötletesek és látványosak: különleges aprósütemények őszre

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ahhoz, hogy látványos és szezonális süteményeket készíthess, nincs szükséged hatalmas konyhai rutinra, hiszen néhány jól megválogatott alapanyag és eszköz is elég ahhoz, hogy bebiztosítsd a sikert! Nem hiszed? Akkor nézd meg ezeket a csodás, látványos inspirációkat!

Kicsit a nagyra Kép forrása: glorioustreats.com

Ez a sütemény máris megmutatja, hogy nem kell cukrásznak lenned ahhoz, hogy tökéletes őszi harapnivalóval lepd meg a környezetedet. Elkészítéséhez csupán néhány szezonális, levél és tökformájú kiszúróformára lesz szükséged, mégpedig eltérő méretekben.

Természetesen minél inkább passzolnak az őszhöz a formák, annál jobb, de mint láthatod, nem muszáj egy süteményen belül ugyanazokkal a szimbólumokkal dolgoznod.

Szaggass ki egyenlő arányban nagy- és kisméretű süteményeket, a szokásos módon süsd meg őket, majd ízlésednek megfelelően díszítsd a formákat. Használj cukormázat és ételfestéket – ezek nem csak ősziesebbé teszik a süteményeket, hanem a ragasztásnál is sokat segítenek.

Erezettel dúsított levelek Kép forrása: http://sweetopia.net/

A korábbi inspirációhoz nagyon hasonló módon készül ez a finomság is, ám ezúttal a háromdimenziós hatásért nem egy kisebb sütemény felel, hanem az ehető csillám. Miután a színezett cukormázba mártottad a kihűlt sütit, hagyd, hogy a felület teljesen megszáradjon.

Ezután rajzolj rá erezetet, amit még frissen márts bele a csillámba – ha nagyon pontos akarsz lenni, ecsettel is felviheted a port, míg ha nem pepecselnél ennyit, hagyd ki nyugodtan a csillámokat. Egyébként festék és cukormáz nélkül is csodás őszi süteményeket készíthetsz.

Ekkor a tésztába közvetlenül a szaggatás után, de még sütés előtt rajzolj erezetet (bátran használhatsz akár fogpiszkálót is a célra). Miután a sütik megsültek, a kacskaringózó minta szépen kirajzolódik rajtuk.