Őszibarackos pite mandulával és pudingkrémmel

Írta: ,
Az őszibarack és a krémes sütik kedvelőinek ajánlom ezt a roppant egyszerű sütit.

Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg liszt 10 dkg vaj 1 evőkanál barnacukor 2 tojás sárgája

A krémhez:

5 dl tej 1 csomag tejszínes főzős pudingpor 7 szem édesítő tabletta

A tetejére:

50 dkg őszibarack 3 dkg szeletelt mandula 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A hideg vajat jól összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a barnacukrot, és a tojássárgákat.

Az így elkészített omlós tésztát fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább fél óráig.

A tésztát lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, s kibélelünk vele egy 22 cm-es vajazott, lisztezett, hullámos szélű fém tortaformát.

A krémhez szokott módon elkészítjük a pudingot. Hagyjuk langyosra hűlni.

A megmosott őszibarackot cikkekre vágjuk.

A langyosra hűlt tejszínes pudingot a tésztára borítjuk.

A barackcikkeket csinosan a pudingos tésztára terítjük.

A barackos pite tetejét szeletelt mandulával és vaníliás cukorral megszórjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük a sütit.

Ha kihűlt, szeletekre vágva kínáljuk.