5 üde nyári süti kókuszlisztből - szénhidrátcsökkentett desszertek

Schuster Borka
Írta: ,

Annyi finom, lédús gyümölcs kínálja most magát a boltokban, hogy mi sem tudjuk megállni, azonnal sütnünk kell belőle valami finomságot. De miért kellene, hogy ez valami elnehezítő szénhidrátbomba legyen? Mutatunk ötleteket mennyeien finom és egészségesebb édességekre!

Hozzávalók: 2 csésze erdei bogyós gyümölcs, fél kiló eper, 4 tojás, egy konzerv zsíros kókusztej, fél csésze tápiókaliszt, fél csésze kókuszliszt, fél teáskanál sütőpor, egy ek. vaníliaaroma, fél tk. almaecet, egy csésze kókuszolaj,  2 ek. chia mag, 170 g méz + 1 kanál.

Elkészítés: A tojásokból, a kókuszlisztből, a mézből, a kókuszolajból, az almaecetből, a vaníliaaroma feléből, a tápiókalisztből és a sütőporból állítsd össze a tésztát úgy, hogy előbb a nedves hozzávalókat kevered össze, majd hozzáadod a szárazakat is. 180 fokon süsd készre egy szögletes sütőformában, majd hagyd kihűlni és kockázd fel. Melegítsd fel a felkockázott epret, egy evőkanál mézet és a maradék vaníliaaromát, amíg az eper el nem kezd szétesni. Dobd bele a chia magokat és főzd még 1-2 percig, majd tedd félre és hagyd teljesen kihűlni. A kókusztejet alaposan hűtsd be, majd öntsd le róla a vizet és egy habverő segítségével verj belőle habot. Egy nagy tálba halmozd bele rétegenként a kókuszos piskótát, a bogyós gyümölcsöket, az epres chia szószt és a kókuszhabot.

Hozzávalók: fél kiló áfonya, 1 csésze datolya, 2 csésze zsíros kókusztej, negyed csésze juharszirup, 3/4 csésze nyílgyökér liszt, egy csipet sütőpor, egy csipet só, 1/4 csésze kókuszliszt, 2 teáskanál vaníliaaroma, 1/4 csésze kókuszolaj, 1/2 csésze kókuszreszelék, 5 teáskanál zselatin.

Elkészítés: A kétféle lisztet, a datolyát, a sütőport, a vaníliaaromát, a sót és a kókuszolajat egy robotgépben zúzd pépesre, majd nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt piteforma aljába és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranyszínűre körülbelül 15 perc alatt.

Egy kis lábasban a kókuszreszelés és az áfonya kivételével keverd össze a többi hozzávalót majd folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik és sűrű krémet kapsz. Ekkor vedd le a tűzről és keverd bele a kókuszreszeléket is. Öntsd a krémet a tésztára és tedd hűtőbe 30-60 percig, amíg megdermed, majd a tetejét díszítsd az áfonyával.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!