Nektarinos-vaníliakrémes süti

Írta: ,

A nektarin egy csodafinom vitaminbomba. Tartalmaz szelént, kalciumot és magnéziumot. A B- és a C-vitamin mellett számos ásványi anyag van benne. 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vajas margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj (szárított is jó)
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag főzős vanília puding
  • 7 szem édesítő tabletta
  • 3 kis doboz 12%-os tejföl
  • 50 dkg nektarin
  • 3 tojásfehérje
  • + vaníliás cukor a tetejére

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, majd a porcukorral, és a sóval. Hozzámorzsoljuk a margarint, a citromhéjat és a tojások sárgáját.
Kettévesszük a tésztát, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük fél órácskát.

A töltelékhez megfőzzük a pudingot, édeskével ízesítjük. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a tejfölt és a kemény habbá vert tojás fehérjét.

A nektarinokból éles késsel fél centis cikkeket vágunk ki, majd a cikkeket vékonyan felszeleteljük. Nagyon szépen fel tudjuk így darabolni a gyümölcsöt. A gyümölcsdarabokat a krémbe keverjük.

Az egyik pihentetett tésztát sütőpapíron kinyújtjuk. Nem könnyű a tésztával bánni, ezért választottam ezt a megoldást. A kinyújtott tésztát sütőpapírral együtt a tepsibe tesszük.

A nektarinos-pudingos-tejfölös masszát a tésztára simítjuk.

A másik tészta cipóból vékony hengereket készítünk, ezzel rácsozzuk be a sütemény tetejét.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb.40 percig sütjük ezt az isteni nektarinos krémes sütit.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd néhány órára, de inkább egy egész éjszakára tegyük be a hűtőbe a tepsivel együtt.

Kockára vágva, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.