Narancsos sütemény marcipánnal

Írta: ,

Ha külön-külön is szereted a narancsot és a marcipánt, miért ne házasíthatnád össze őket egy sütemény formájában?

Hozzávalók:

  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg margarin
  • 14 dkg nyers marcipán
  • 4 egész tojás
  • ½ vaníliarúd
  • 4 cl gyümölcslikőr (málna vagy meggy)
  • 3 dkg keményítő
  • 18 dkg narancslekvár
  • 9 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • aprított mandula

Elkészítés:

Gyúrd össze a vajat a margarinnal, majd turmixgépben a tojássárgákkal együtt keverd habosra. A nyers marcipánt addig gyúrd, amíg meg nem puhul, majd a habosra kevert masszával fokozatosan dolgozd össze. Adj hozzá vaníliát és sót, és keverd ezt a masszát is habosra. Szitáld bele a keményítőt, add hozzá a likőrt. 

Melegítsd elő a sütőt 160 fokosra. A tojássárgákból verj kemény habot, és add hozzá a keményítőhöz, majd keverd össze az egészet. Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórd meg a manduladarabokkal. Töltsd bele a tésztamasszát, és szórd meg a tetejét mandulával. Kb. 45 percig süsd.