A 7 legfinomabb mentes fagylalt házilag

Írta: ,

Ahogy odakint egyre jobban kúszik felfele a higanyszál, annál nagyobb igény jelentkezik a hűsítő falatokra, mint például a fagylalt is! Ez a krémes, hűs desszert szinte mindenkit levesz a lábáról, főként, hogy szinte végtelen ízvariációban létezik! Azonban sokan önszántukból, vagy valamilyen betegségből kifolyólag nem fogyaszthatják a jól megszokott recept alapján, így mi most olyan mentes verziókat gyűjtöttünk össze, amik bármilyen étrendbe beilleszthetők! És nem mellesleg isteni finomak! Készítsd el otthonra vagy vendégségbe, a siker nem marad el!

1/7 Vaníliás banán fagylalt

Hozzávalók:

  • 3 egész banán (akár fagyasztott),
  • 60 ml növényi tejszín,
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 2 vanília rúd kikapart magja.

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy turmixba, és dolgozzuk el krémesre. Tegyük egy edénybe, és irány a mélyhűtő legalább 1 órára! Tálaljuk önmagában, banánnal vagy reszelt étcsokoládéval!

2/7 Csokoládés banán fagylalt

Hozzávalók:

  • 3 egész banán (akár fagyasztott),
  • 2 evőkanál krémes mogyoróvaj,
  • 1 evőkanál kakaópor,
  • 60 ml növényi tejszín (kókusz például).

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy turmixba, és dolgozzuk el krémesre. Tegyük egy edénybe, és irány a mélyhűtő legalább 1 órára!

Tálaljuk önmagában, gyümölcsökkel vagy reszelt étcsokoládéval és mogyoródarabokkal megszórva!

3/7 Étcsokoládés fagylalt

Hozzávalók:

  • 3 egész banán (akár fagyasztott),
  • 90 g étcsokoládé (apróra vágva),
  • 1 teáskanál vaníliakivonat,
  • 60 ml növényi tejszín (kókusz vagy zab).

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy turmixba, és dolgozzuk el krémesre. Tegyük egy edénybe, és irány a mélyhűtő legalább 1 órára! Tálaljuk önmagában, étcsokoládé forgáccsal vagy eperrel!

4/7 Epres banán fagylalt

Hozzávalók:

  • 3 egész banán (akár fagyasztott),
  • 75 g eper,
  • 120 ml növényi tejszín,
  • 1 teáskanál vaníliakivonat.

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy turmixba, és dolgozzuk el krémesre. Tegyük egy edénybe, és irány a mélyhűtő legalább 1 órára!

Tálaljuk önmagában, banánnal vagy más gyümölcsökkel, illetve mogyorófélékkel megszórva!

5/7 Mentás avokádó fagylalt

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó (magozott),
  • 85 g méz (vagy más édesítőszer),
  • 60 ml növényi tejszín,
  • 1 teáskanál bormenta,
  • 1 csipetnyi só,
  • apróra vágott étcsokoládé.

Elkészítés: Az étcsokoládé kivételével tegyünk minden hozzávalót egy turmixba, és dolgozzuk el krémesre, majd forgassuk hozzá az étcsokoládé darabokat. Tegyük egy edénybe, és irány a mélyhűtő legalább 1 órára! Tálaljuk önmagában, gyümölcsökkel vagy étcsokoládé reszelékkel!

6/7 Gyümölcsös sorbet

Hozzávalók: 450 g fagyasztott barack, vagy 1 kisebb fagyasztott sárgadinnye, vagy 450 g fagyasztott áfonya, vagy 455 g fagyasztott eper, és 85 g méz.

Elkészítés: A kiválasztott gyümölcsöt mossuk meg alaposan, daraboljuk, és tegyük a fagyasztóba legalább egy órára.

Ezt követően tegyük egy turmixba, adjuk hozzá a mézet, és keverjük el alaposan, amíg krémes állagot nem kapunk. A kapott sorbetet tegyük egy edénybe, és irány a mélyhűtő legalább egy órára. Tálalhatjuk önmagában, gyümölcsökkel vagy gyümölcssziruppal!

Érdemes mindegyik gyümölcs verziót kipróbálni, igazi hűsítő finomság!

7/7 Kókuszos fagylalt

Hozzávalók:

  • 3 konzerv kókusztej (zsíros),
  • 2/3 csésze barnacukor,
  • 1 teáskanál vaníliakivonat,
  • plusz hozzávaló ízlés szerint (mogyoró, étcsokoládé darabok, eper darabok, stb.)

Elkészítés: Az egyik kókusztejet feltesszük főni a cukorral együtt, és mikor szépen felforr, a cukor elolvad és selymes lesz az állaga, kitöltjük egy edénybe, és egy estére a hűtőbe tesszük. Másnap a másik két kókuszkonzerv tetejéről a zsírt leszedjük, és egy tálba tesszük, majd habverő segítségével kemény habbá verjük. Hozzáadagoljuk a cukros kókusztejet és a vaníliakivonatot, és alaposan eldolgozzuk. Ezután keverhetünk hozzá tetszőlegesen plusz hozzávalót, vagy önmagában betehetjük a fagyasztóba legalább egy órára!