Mennyei málnás-nektarinos torta

Írta: ,
Te is szereted a málnát? Mi úgy vagyunk vele, hogy a legtöbbször „elpárolog” a konyhából ez az isteni gyümölcs. Most nem hagytam őrizetlenül, a piacról hazatérve rögvest hozzáláttam a tortakészítéshez.

Hozzávalók:

20 dkg babapiskóta 5 dkg vaj ½ citrom reszelt héja és frissen facsart leve 1 csomag vaníliás cukor 500 g mascarpone 1 csomag vaníliás cukor 200 ml növényi habalap (Hulala) 2 evőkanál zselatin 200 g friss málna 2 szép nektarin 2 csomag piros tortazselé 1 kiskanál cukor

Elkészítés:

Egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk.

A babapiskótát a tasakjában hagyva vágódeszkára tesszük. Konyharuhát terítünk rá, nyújtófával meglapogatva apró darabokra törjük. Nem kell morzsásra törni, maradjon jó ropogós a tortaalap. 

Tegyük bele egy tálba, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, valamint a vaníliás cukrot.

Egy kanál segítségével terítsük ezt a babapiskótás masszát a tortaforma aljába.

Tegyük hűtőbe a tortaalapot.

2 evőkanálnyi zselatint oldjunk fel 1 dl hideg vízben, majd melegítsük meg. Hagyjuk hűlni.

A Hulalát verjük kemény habbá, dolgozzuk bele a mascarponét.

3-4 kanálnyi mascarponés krémet tegyünk a zselatinba, jól keverjük össze, majd a zselatinos krém egészét dolgozzuk bele a habos krémbe.

Ezt a zselatinos habos krémet terítsük a babapiskótás alapra.

Újra tegyük be a hűtőbe készülő tortánkat.

Készítsük el a piros tortazselét a tetejére. Hagyjuk megfelelő állagúra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a tortát, majd málnával és felszeletelt nektarinnal rakjuk ki a tetejét.

Ha a zselé már majdnem megdermedt, de még formázható, öntsük a málnára és a nektarinra.

Ezt az isteni gyümölcsös tortát legalább 3-4 órát pihentessük a hűtőben, csak azután tálaljuk.