4 mennyei egészséges házi puding, amit el kell, hogy készíts

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
4 mennyei egészséges házi puding, amit el kell, hogy készíts

Ha a pudingot nem akarod mindig zacskóból főzni, akkor így készítheted el rövid idő alatt és saját kezűleg, egyszerűen ezt a krémes finomságot!

Egészséges házi puding

A pudingok közül a vaníliásból lehet a legtöbbet kihozni. Botmixerrel bármilyen friss gyümölcsöt belekeverhetsz, de adhatsz hozzá kávét, csokidarabkákat, sütőtököt, darált diót, mákot vagy marcipánt is.

Ha a pudingodat magad készíted el egészséges alapanyagokból, úgy a tested is befogadóbb lesz a benne levő értékes tápanyagok iránt.

Lássunk most 4 isteni házi puding receptjét!

Vaníliapuding
Hozzávalók 2 személyre:
1 vaníliarúd
3 evőkanál cukor
1 csipet só
2 dl tejszín
3 dl víz
30 g étkezési keményítő
 
Elkészítés:

A vaníliarudat hosszában egy hegyes és éles kis késsel metsszük fel, és kaparjuk ki a belsejéből a magokat. A vaníliamagokat tegyük egy előzőleg langyos vízzel kiöblített főzőedénybe, majd adjuk hozzájuk az előírt mennyiségű cukrot, sót, tejszínt és 2 dl vizet. Ezeket melegítsük össze, de ne forraljuk fel. A következő lépésben szedjük ki a vaníliamagokat. A maradék vízben keverjük el csomómentesen az étkezési keményítőt, majd öntsük a többi hozzávalóhoz a főzőedénybe, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, amíg az étkezési keményítő besűrűsödik. Végül vegyük le a tűzhelyről. Miután kihűlt, azonnal fogyasztható.