Mennyei cseresznyés sütemény, egyszerűen

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Mennyei cseresznyés sütemény, egyszerűen

Gyors és finom cseresznyés pite jellegű sütemény, aminek a vajtól és a tejtől omlós, könnyed tésztája van. Bármilyen édesen savanyú gyümölcsből is elkészíthetjük.

Hozzávalók:

  • 50 dkg kimagzott cseresznye (meggy, barack, alma és egyéb gyümölcs is lehet)
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 250 ml tej
  • negyed kiskanál só
  • fél kiskanál fahéj.

Elkészítés:

1. A cseresznyét kimagozzuk és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges nedvességet leittassuk róla. Közben a sütőt előmelegítjük 190 C-ra.

2. A puha (szoba-hőmérsékletű) vajat mixer segítségével habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a két tojást is. Amikor könnyű, homogén állagú lesz, hozzákeverjük a tejet, a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat. Krémes állagú tésztát kell kapjunk.

3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd megszórjuk egyenletesen a kimagzott cseresznyével. Kb. 30 perc alatt aranybarnára sül, hurkapálcikával teszteljük. Még melegen szórjuk meg porcukorral és szeleteljük négyzet formákra. A család és a vendégek kedvence lesz!