Meggyes-kókuszos torta

Írta: ,

A meggyes-kókuszos torta méltó dísze lehet a húsvéti asztalnak is. A meggy és a kókusz fantasztikus párost alkot a süteményekben. Ez a meggyes-kókuszos torta egy jó kis kakaós alapot kapott. Tökéletes ízharmóniát alkotnak az összetevői. Nem is lesz, aki ellen tudna állni ennek a mennyei sütinek.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 3 közepes tojás
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 üveg meggybefőtt
  • csipet fahéj
  • 1 csomag főzős vanília puding
  • 5 szem édesítő tabletta
  • 400 ml habtejszín
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • franciadrazsé a tetejére

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Sütőpapírozott kapcsos tepsiben előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük a tésztát.

A zselatint 1 dl vízben megduzzasztjuk, majd megmelegítjük.

A meggybefőtt levét összekeverjük a vaníliás pudingporral, hozzáadjuk a meggyet és a fahéjat, majd besűrítjük. Édeskével ízesítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 2 evőkanálnyit a már csak langyos zselatinhoz keverünk, majd ezt az elegyet összedolgozzuk a kókuszos krém egészével.

Ha a barna piskóta kihűlt, a formában hagyva ráterítjük a meggyes zselét, szépen elsimítjuk.  Ha a meggyes réteg teljesen kihűlt, jöhet a kókuszos-habos rész. Ezt is szépen rásimítjuk, aztán egy éjszakára mehet a hűtőbe.

Másnap óvatosan leemeljük a kapcsos szélt, és tetszőleges szeletekre vágjuk a tortát.

Francia drazséval díszítjük a meggyes-kókuszos torta tetejét.