Meggyes clafoutis (tejes pite) recept

Kovács Andrea
Írta: ,
Meggyes clafoutis (tejes pite) recept
Könnyű francia édesség, amely lényegében egy finom gyümölcsös tejes pite. Nyáron általában meggyből készítik, de bármilyen gyümölcsből megsüthető.

Hozzávalók 4 személyre:

- 300g cseresznye vagy meggy kimagozva
- 300ml tej
- 3 tojás
- 60g porcukor
- 60g sima liszt
- fél tasak sütőpor
- csipet só
- fél tasak vaníliacukor
- porcukor a tálaláshoz

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

2. Magozzuk ki a meggyet.

3. Vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű üveg tálat. 

4. Egy konyhai robotgéppel keverd habosra a tojásokat a cukorral. 

5. Adjuk hozzá a tejet, a sót és a vaníliát, keverjük össze. 

6. Szitáljuk rá a lisztet és a sütőport és keverjük simára. 

7. Öntsük a tésztát a tepsibe, dobjuk rá a meggyeket a tetejére (magától elsüllyednek) és süssük 30-40 percig, amíg aranysárga nem lesz. Pihentessük tíz percig, szeleteljük fel és porcukorral meghintve tálaljuk még langyosan.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!