Mascarponés-epres szívecske hasé

Írta: ,

Egy fenséges habos finomság Valentin-napra. Egy csomag mirelit leveles tészta, meg persze a többi hozzávaló, kis kézügyesség, némi idő, és már kész is a meglepetés. A mascarponés-epres szívecske hasét a kevésbé gyakorlott konyhatündérek is elkészíthetik.

Hozzávalók:

  • 50 dkg mirelit leveles tészta
  • 1 tojás
  • liszt a nyújtáshoz
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10-12 szem szép eper  

Elkészítés:

A mirelt leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Két szívecske süti szaggatóra lesz szükségünk. A nagyobbikkal kiszúrjuk a szívformákat a tésztából. A kisebbik formával minden második szívből kiszúrjuk a közepét. Ezeknek a szélére lesz szükségünk. A középső kis szíveket megsüthetjük szezámmaggal megszórva.

A teli szíveket felvert tojással megkenjük. Ráfektetjük a szívkereteket, óvatosan rásimítjuk az alsó részre. Ezt is megkenjük felvert tojással. Így készítjük el a többi kosárkát is.

Sütőpapírozott tepsire sorakoztatjuk a szívecskéket, és előmelegített sütőben 180 fokon kb.15 perc alatt készre sütjük őket.

A habtejszínt kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot.

A szívecske kosárkákat ezzel a krémmel megtöltjük. 

Az epret megmossuk, megszárítgatjuk, majd hosszában cikkekre vágjuk őket. A habos szívecske hasékat eperrel díszítjük. 

Lehetőleg aznap fogyasszuk a mascarponés-epres szívecske hasét.