Maringhe al caffé

Fischer Anna
Írta: ,
Maringhe al caffé
A maringhe al caffé, vagyis kávés csúcsok Magyarországon inkább kávés habcsók néven ismeretes. Az olaszok cappuccino mellé vagy egyszerűen csal délutáni harapnivalónak is szeretik.

Olaszországban nagyon népszerű, ami annak is köszönhető, hogy kevés alapanyag kell hozzá (tojás, cukor és kávé), és nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

4 db tojás fehérje

25 dkg cukor

½ dl erős főzött kávé

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd mindezt tovább folytatjuk gőz felett is.

2. Miután felmelegedett, levesszük a tűzről és tovább verjük a habot, amíg ki nem hűl. Ekkor hozzákeverjük a kávét is.

3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és arra egy evőkanállal kis halmokba rakjuk a krémet. 120°C –ra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 percig sütjük. Miután elkészült, kihűtjük és tálaljuk.

 

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!