Marcipános tejbegríz szilvával

Írta: ,

A marcipános tejbegríz percek alatt elkészíthető, isteni csemege, melynek a szilva különleges téli hangulatot kölcsönöz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg marcipán massza
  • 7,5 dl tej
  • 1 csomag vanilincukor
  • 7,5 dkg búzadara
  • 1 db M-e méretű tojás
  • csipetnyi só
  • 25 g cukor
  • 1 szilvakompót konzerv (töltőtömeg: 395 g)
  • fahéj és cukor a meghintéshez

Elkészítés:

A marcipánt reszeld le durvára. Hevítsd fel a tejet a vanilincukorral. Szórd bele a marcipánt, és kevergetve olvaszd fel benne. Miután felfőtt, húzd félre.

A búzadarát kevergetés közben hintsd bele, majd főzd fel még egyszer. Húzd le a tűzről, és hagyd kb. 5 percig dagadni.

Közben válaszd szét a tojást, majd a fehérjét a sóval együtt verd fel keményre, fokozatosan szórd bele a cukrot is. A sárgáját verd habosra, keverd össze 2 evőkanál tejbegrízzel, aztán ezt óvatosan keverd hozzá a többihez.

Forgasd bele a tojáshabot. A kész tejbegrízt szilvákkal díszítve tálald, a tetejét szórd meg fahéjjal és cukorral.