Marcipános-rumos bonbon

Írta: ,

Szinte hungarikumnak számít a marcipános csokoládé. Nézzünk most egy otthon is elkészíthető finom bonbon receptet!

 

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):

  • 40 dkg nyers marcipánmassza
  • 4 cl rum
  • 4 cl gyümölcslé
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 50 dkg étcsokis tortabevonó

Elkészítés:

A marcipánmasszát dolgozd össze turmixgépben a rummal és a gyümölcslével, amíg lágy krém nem lesz belőle. Igény szerint tehetsz bele még egy kevés rumot vagy gyümölcslevet, de ügyelj arra, hogy ne legyen híg.

Az étcsokoládét olvaszd meg, és simíts belőle a sütőlemezre kb. 2,5 cm átmérőjű korongokat, majd hagyd, hogy megdermedjenek.

A kihűlt csokoládékorongokra nyomózsákból nyomd rá szétosztva a masszát, és hagyd szobahőmérsékleten megdermedni.

A csokimázhoz a tortabevonót olvaszd meg, majd mártsd bele és emeld ki villával a bonbonokat. Egy kicsit csepegtesd le róluk a csokoládét, majd helyezd őket sütőpapírra, hogy megszilárdulhasson rajtuk az olvadt csokoládé.