Málnás-túrókrémes torta

Írta: ,

Csodafinom málnás torta túrókrémmel. Ugye, jól hangzik? Már nem sokáig vehetünk málnát a piacon. Ha teheted és szereted, még málnával is segítheted vitaminraktárod feltöltését.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás sárgája

A krémhez:

  • 500 g túró
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 1 tojás sárgája
  • 1 egész tojás

A habhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • 1 evőkanál barna cukor
  • + 3 kanál málnalekvár
  • 20 dkg málna a tálaláshoz

Elkészítés:

A tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, majd félórára hűtőbe tesszük.

Egy 16 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd a pihentetett tésztát a tortaformába nyomkodjuk.

A tésztát előmelegített sütőben 170 fokon 15 percig elősütjük.

Közben a túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a búzadarát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a túrós krémbe forgatjuk.

Az elősütött tésztát málnalekvárral megkenjük.

Rákanalazzuk a túrós krémet.

Visszatesszük a sütőbe további 20 percre.

2 tojásfehérjét 1 kanál barnacukorral kemény habbá verünk, és sütőből kivett tortára kenjük.

További 10 percig sütjük, amíg a hab szép aranyszínt kap.

Ha kihűlt a torta, a tetejét friss málna szemekkel díszíthetjük.

Tálaláskor a kistányéron további málnával kínáljuk.

Nagyon finom ez a málnás-habos torta. Ajánlom neked is.