Lime-os túrótorta

Írta: ,

Egy mennyei, hűsítő desszert tavasszal különösen üdítően hathat testünkre-lelkünkre. A lime-os túrótorta akár a húsvéti asztal ékessége is lehet. Ügyelj arra, hogy kezeletlen héjú gyümölcsöket használj ehhez a finomsághoz!

Hozzávalók:

50 dkg sovány túró

50 dkg ricotta

500 ml habalap

2 evőkanál zselatin

1 dl víz

2 db lime

2 db kisebb citrom

2 csomag vaníliás cukor

20 dkg zabkeksz

Elkészítés:

A zselatint hideg vízben megáztatjuk, majd hevíteni kezdjük. Ne forraljuk fel, mert zselésítő képességét elveszíti.

A habalapot kemény habbá verjük. A kezeletlen héjú lime-ot és citromot alaposan megmossuk, megtörölgetjük. A gyümölcsök közepéből szép karikákat vágunk a torta díszítéséhez. A maradék gyümölcs levét kifacsarjuk, héját lereszeljük. A reszeléket és a levet a habhoz adjuk. A vaníliás cukrot is belerakjuk. Hozzátesszük a túrót, a habverő segítségével összedolgozzuk. Felesleges a túrót áttörni. A ricottát is az edénybe rakjuk, s újra a habverő segítségét kérjük.

A túrós masszából 3-4 evőkanálnyit a zselatinba keverünk, majd ezt a zselatinos krémet a túrós krém egészébe adjuk. Jól összedolgozzuk.

Egy 26 cm-es tortaforma alját zabkeksszel kirakjuk. Ráhalmozzuk a zselatinos túrókrémet. A tetejét gyümölcskarikákkal díszítjük.

Egy éjszakára hűtőbe rakjuk a lime-os túrótortát.
Másnap szépen szeletelve kínáljuk. Mennyei, hűsítő finomság!