A 9 legjobb olasz desszert, receptekkel

Fischer Anna
Írta: ,
Az olasz desszertek nem csak híresek, de változatosak, érdekesek és persze nagyon finomak is. Íme a leghíresebb desszertek egyenesen Itáliából!
Profiterole

A profiterole, vagy a nálunk jobban használt profitterolt talán mindenki ismeri. A fánkokat megtöltik főzött krémmel, pudinggal, esetleg fagylalttal, majd leöntik csokoládéval, vagy más főzött krémmel.

Az édesség szoros rokonságban áll a Saint Honoré tortával, amely szintén fánkkal és a profitterollal azonos krémekből áll. A profitterol az egyik legnagyobb múlttal rendelkező édesség, a XVI. századtól említi a szakirodalom.

Ismerd meg a hagyományos receptet itt!

Maringhe al caffé

A maringhe al caffé, vagyis kávés csúcsok Magyarországon inkább kávés habcsók néven ismeretes.

Olaszországban nagyon népszerű, ami annak is köszönhető, hogy kevés alapanyag kell hozzá (tojás, cukor és kávé), és nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető.

Az olaszok cappuccino mellé vagy egyszerűen csal délutáni harapnivalónak is szeretik.

Ismerd meg a hagyományos receptet itt!