Így süss gofrit egyszerűen 5+1 lépésben (3 ínycsiklandó recepttel!)

Kató Iringó
Írta: ,
Így süss gofrit egyszerűen 5+1 lépésben (3 ínycsiklandó recepttel!)

Igazán kellemes élmény a belvárosban sétálva elmajszolni egy csokis és/vagy vaníliás gofrit, hogy a lekvárosról már ne is beszéljünk… Ha ezt a jó élményt szívesen költöztetnéd a saját otthonodba, akkor tudnod kell, hogy nincsen különösebb akadálya! Csupán egy otthoni használatra kifejlesztett, elektromos gofrisütőre kell beruháznod és indulhat is a gofrigyártás – egyszerűen, otthon!

Milyen gofrisütőt vegyünk?

Szerencsére a gofrisütés nem olyan bonyolult folyamat, mint amennyire elsőre látszik, de ehhez szükséges egy jó kis gépezet! Többféle gofrisütő kapható az áruházakban, de érdemes beállítható hőmérsékletszabályozóval rendelkezőt vásárolni, így még inkább megkönnyítjük a dolgunkat.

Gofrisütés 5+1 lépésben

Ha megvan a gofrisütő, akkor az alábbi 5+1 lépést követve viszonylag hamar begyakorolhatjuk a gofrisütést:

  1. Mindig kezdjük azzal, hogy a gofrisütő mindkét sütőfelületét bekenjük egy kis olajjal egy ecset segítségével.
  2. Ezután lehajtjuk a gofrisütő tetejét és a használati útmutatójában leírtak szerint átforrósítjuk. Ez általában 5-10 percet vesz igénybe, de ennyi idő alatt bőven el tudjuk készíteni a gofri tésztáját.
  3. Végül az elkészített tésztából általában 1-2 evőkanálnyit érdemes a gofrisütő sütőfelületére önteni, de persze ajánlott elolvasni a géphez kapott felhasználói kézikönyv erre vonatkozó fejezetét. A gofrisütő tetejének lecsukásakor a tészta egyenletesen eloszlik majd.
  4. Általában 2-5 perc alatt megsülnek a gofrik, színük akkor jó, ha aranybarnák.
  5. Ha kissé ropogósan szeretjük a gofrit, akkor hagyjuk őket egymás mellett egy rácson kihűlni, ha azonban puhán szeretjük, akkor halmozzuk őket egymásra, így jobban megőrzik puhaságukat.
  6. Ha édes gofrit készítünk, több mindennel tálalhatjuk fel: megszórhatjuk kakaóval, porcukorral vagy fahéjas porcukorral, de tehetünk mellé idénygyümölcsöt, befőttet, gyümölcspürét, fagyit, tejszínhabot, csokiöntetet – a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Az igazán vállalkozó szelleműek csokiból egy kanállal csíkokat is húzhatnak a gofrikra, de ehhez azért kell némi gyakorlás.

Lapozz az ínycsiklandó receptekért!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?