Az 5 legfinomabb chia-puding variáció nyárra – ha egy gyors és finom reggelire vágysz

Írta: ,

A chia-puding remek alternatíva lehet reggelire a forró nyári napokon, hiszen kellően hűs, pofon egyszerű elkészíteni és tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Ez utóbbiak különösen fontosak a meleg időszakban, ugyanis izzadás során nem csak a méreganyagok távoznak a szervezetünkből, hanem bizonyos ásványi anyagok is. Elhoztuk tehát az általunk leginkább kedvelt chia-puding alternatívákat, melyeket szabadon variálhattok szezonális gyümölcsökkel! Fontos, hogy jól zárható befőttes- vagy üveg edénybe készítsétek őket, mindig hűtőben tároljátok, és elkészítést követően 3-4 napon belül fogyasszátok el!

Hozzávalók:

  • 2 csésze mandulatej,
  • ½ csésze fagyasztott áfonya (vagy friss),
  • 1 evőkanál juharszirup,
  • 2 evőkanál chia mag,
  • friss gyümölcs a dekorációhoz.

Elkészítés: A mandulatejet, az áfonyát és a juharszirupot tegyük egy turmixba, és dolgozzuk el alaposan. A kapott turmixot öntsük egy befőttes üvegbe, adjuk hozzá a chia magot, tekerjük rá a fedőt, és rázzuk össze alaposan. Tegyük hűtőbe minimum 6 órára, vagy egy éjszakára, és másnap reggel fogyaszthatjuk is. Díszítsük friss áfonyával vagy tetszőleges gyümölcsökkel.

Hozzávalók:

  • 1 csésze mandulatej,
  • ¼ csésze víz,
  • 1 ½ teáskanál kurkuma,
  • 1 ½ teáskanál fahéj,
  • 2 evőkanál chia mag,
  • 1 evőkanál juharszirup,
  • friss gyümölcs a dekorációhoz.

Elkészítés: Tegyünk minden hozzávalót egy zárható befőttes üvegbe, zárjuk le, rázzuk össze jó alaposan, majd irány a hűtő legalább 6 órára, vagy egy éjszakára. Másnap reggel fogyasztható is, tetszőlegesen választott gyümölcsökkel!