4 különleges palacsinta recept ínyenceknek – Ilyet még nem ettél

Kató Iringó
Írta: ,
4 különleges palacsinta recept ínyenceknek – Ilyet még nem ettél

Édesen vagy sósan, uzsonnaként vagy desszertként – a többségnek mindegy, hogyan és mikor, csak ehessen palacsintát. Így vagyunk mi is ezzel, ezért összegyűjtöttünk nektek 4 különleges palacsinta receptet, amit érdemes kipróbálnotok, ha új ízekre vágytok!

Spenótos tekercs Kép forrása: gimmedelicious.com

Hozzávalók 8 palacsinta elkészítéséhez:

37,5 dkg mirelit spenót, 3,75 dl tej, 3 tojás, só, 15 evőkanál liszt, 12 evőkanál reszelt parmezán, 6 evőkanál tejszín, olaj a kisütéshez.

Elkészítési idő: 40 perc.

A mirelit spenótot hagyjuk kiengedni. Miután teljesen kiengedett, egy kis részét félretesszük a töltelékhez, a maradékot pedig habverővel alaposan összekeverjük a tejjel, a tojásokkal, a liszttel, a parmezánnal és végül ízlés szerint megsózzuk.

A kapott tésztából kisütjük a palacsintákat, míg aranysárga lesz a színük.

Ezután megkenjük őket a tejszínnel és a töltelékhez félretett spenóttal, majd feltekerjük őket és ferdén felszeletelve tálaljuk.

Palacsinta tonhallal Kép forrása: wandercooks.com

Hozzávalók 8 palacsinta elkészítéséhez:

A tésztához: 5 dl tej, 4 tojás, 10 evőkanál finomliszt, 6 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt, fűszersó

A töltelékhez: 80 dkg zöldbab, 6 ág borsikafű, 4 paradicsom, 2 doboz konzerv tonhal saját levében (30 dkg lecsepegtetve), só, bors, olaj a kisütéshez.

Elkészítési idő: 40 perc.

A megmosott, megtisztított, feldarabolt zöldbabot a borsikafűvel és kevéske sós vízzel kb. 30 percig pároljuk. Időközben a paradicsomot és a tonhalat is előkészítjük: előbbit felkockázzuk, utóbbi lecsepegtetjük. Ha ez megvan, akkor a tészta összes hozzávalóját alaposan összedolgozzuk és kisütjük belőle a palacsintákat. Az elkészült zöldbabot és a borsikafüvet leszűrjük, majd a zöldbabhoz hozzáadjuk a paradicsomot és a tonhalat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és végül az egészet picit felmelegítjük. Ezzel a kapott töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és háromszögűre hajtogatva tálaljuk őket.