Krémes, jeges finomság: így készül a fagyasztott joghurt!

Írta: ,

A fagyasztott joghurt – vagy népszerű tengerentúli becenevén a fro yo – mennyei, krémes édesség, amit mintha csak egy könnyű, nyári délutánra találtak volna ki. Elkészíteni azért kicsit bonyolultabb, mint gondolnád, de nem annyira, hogy ne érje meg kipróbálni!

Mire lesz szükséged?

A fagyasztott joghurt sajnos egy kicsit több annál, mint aminek hangzik, cserébe viszont mennyeien krémes és lágy lesz. Ha a fagylalt helyett keresel egészséges alternatívát, akkor használj kevesebb cukrot, vagy cukor helyett édesítőt, ha pedig laktózmentes változatot szeretnél készíteni, akkor természetesen növényi alapú joghurtokat is használhatsz, bár magas zsírtartalmú joghurtokkal jobban működik a recept, ezért a görög joghurt ideális alapanyag lehet.

Hozzávalók:

  • 3 csésze jó minőségű natúr joghurt;
  • 1/2 csésze magas zsírtartalmú tejszín;
  • 3/4-1 csésze cukor, méz vagy édesítő, tetszés szerint;
  • 1 evőkanál kukoricaszirup (elhagyható, de krémesebb lesz tőle a joghurt).