Kozák sapka

Írta: ,

Nem, nem tévedtél el. Nem ruházati tanácsadás. Ez továbbra is a gasztro rovat, ezúttal a kozák sapkával.

A kozákok fejfedőjéről kapta nevét ez a süti. Nem csak mutatós, és fantasztikusan finom is ez a ínycsiklandó desszert. A receptem a megszokottnál kevesebb kalóriát tartalmaz, de hidd el, így is mennyei.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 2 kanál barna cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • késhegynyi sütőpor

A krémhez:

  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 7 szem édesítő tabletta
  • 4 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg kókuszreszelék

A díszítéshez:

  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Először a piskótát készítjük el. A barna cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal. A tojásfehérjéket kemény habbá verve óvatosan hozzáadjuk. Lazán belekeverjük az átszitált liszt és a sütőpor keverékét.

A tésztát sütőpapírozott 32x35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 percig sütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingot. Beletesszük a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. A habtejszínt kemény habbá verve a kihűlt pudingba keverjük.

A piskótát 3 egyenlő részre vágjuk. A kókuszos krém ¾ részével megtöltjük. A megtöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Ezután négyzet alakúra vágjuk. A sütik oldalát megkenjük a maradék krémmel, és lazán meghempergetjük a kókuszreszelékben.

A kakaópor és az olaj keverékéből gőz fölött bevonót készítünk a sütik tetejére.

Fogyasztás előtt 2-3 órára hűtőbe tesszük a kozák sapkákat.