Jamie Oliver: Bombajó Brownie

Írta: ,

"Ezt a nagyszerű kis receptet a Nagy vendégségek kis könnyve című könyvemből írtam. Nincs más dolgod mint sütni pár ilyen sütit és a szülők és barátok egyaránt imádni fogják.."

Hozzávalók
- 25 dkg sótlan vaj
- 20 dkg fekete csokoládé (70% kakaó tartalommal)
- lehetőség szerint 7,5 dkg aszalt meggy
- lehetőség szerint 5 dkg apróra vágott mogyoró
- 8 dkg kakaó por
- 6,5 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 36 dkg cukor
- 4 tojás

Elkészítése
Forrósítsuk a sütőt 180 °C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Egy edénybe tegyünk meleg vizet, olvasztott sajtot és olvasztott csokoládét és keverjük krémessé.

Adjuk hozzá a meggyet és mogyorót, és keverjük el. Egy külön tálba  vegyítsük el a kakaó port, lisztet, sütőport és cukrot, majd adjuk ezt a csokis meggyes mogyorós keverthez.

Jól keverjük össze. Üssük bele a tojásokat majd keverjük el simára.

Öntsük a tésztát a sütőtepsibe, és süssük 25 percig a sütőben. Akkor van jól megsülve ha a széle kezd kiszáradni de a közepe még nedvesebb. Hagyjuk kihűlni majd vágjuk négyzet formára.

Ez egy fantasztikus népszerű desszert a kakaó- és csokoládékedvelőknek!

Bien tipp: Tálalhatjuk tejszinhabbal vagy vanília fagylalttal.

Jó étvágyat kívánunk!