Isteni, sütés nélküli sütemények, ha nincs kedved befűteni a lakást

Írta: ,

Egy finom, gyümölcsös finomság akkor is jól esik, ha mást nem is tudna enni az ember a nagy meleg miatt. Szerencsére az alábbi édességekért nem kell bekapcsolnod a sütőt sem, így nem lesz még melegebb a lakásban, viszont lesz mivel jutalmaznod magadat a hosszú, forró nap végén!

Vaníliás-áfonyás torta Kép forrása: manilaspoon.com

1/4 Vaníliás-áfonyás torta

Egy zacskó zabkekszet robotgéppel darálj le, vagy törd durvára a kekszeket. Olvassz meg 50 gramm vajat és keverd hozzá a kekszmorzsához, majd a masszával béleld ki egy kapcsos tortaforma alját, és tedd a hűtőbe, hogy kicsit megkössön.

Közben egy adag tejszínt verj fel ízlés szerint porcukorral, egy zacskó vaníliás cukorral és habfixálóval, majd önts hozzá két kis dobozos vaníliás joghurtot, amit előzőleg gyorsan kikevertél egy adag zselatinnal.

A tejszínhabos-joghurtos krémet öntsd a tortaformába, a kekszes alapra, majd tedd vissza a hűtőbe. Várj, amíg a krém kicsit megszilárdul, majd a tetejét csöpögtesd meg áfonyalekvárral és szórd meg gazdagon áfonyával.

Citromos pite Kép forrása: marthastewart.com

2/4 Citromos pite

A fent leírtak szerint készítsd el a sütemény alapját kekszből és vajból, majd tedd a hűtőbe. Két megmosott citrom héját reszeld egy edénybe, majd nyomd rá a citromok levét is, és egy kanál porcukorral forrald össze az egészet.

Közben egy tojást, valamint három tojásfehérjét keverj ki 4-5 evőkanál cukorral, attól függően, hogy mennyire savanykásra szeretnéd a krémedet. A citromlevet vedd le a tűzről, és óvatosan, lassan csurgatva, folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a tojássárgájákat.

Tedd vissza az egészet a tűzre, és szintén folyamatos kevergetés mellett dobj a krémbe 200 gramm kockákra vágott, hideg vajat. Ha a vaj felolvadt, vedd le a krémet a tűzről, és hagyd szobahőmérsékletre hűlni, majd öntsd a kekszes alapra, és tedd hűtőbe, amíg megszilárdul.

Keményre vert tejszínhab-rózsákkal, lime szeletekkel és kekszmorzsával díszítheted az elkészült édességet.

Epres panna cotta Kép forrása: sugaretal.com

3/4 Epres panna cotta

Egy lábasba önts 250 milliliter jó minőségű tejszínt, és ugyanannyi zsíros tejet. Adj hozzá 30 gramm cukrot és egy vaníliarúd kikapart belsejét, majd melegítsd addig, amíg a cukor elolvad.

Éppen mielőtt a keverék felforrna, vedd le a tűzről, dobj bele három zselatinlapot, és kevergesd addig, amíg a zselatinlapok fel nem olvadnak. Ekkor a krémet öntsd hideg vízzel kiöblített formákba, és tedd fél napra, vagy egy egész éjszakára a hűtőbe.

Tálalás előtt egy adag epret egy lábasban villával törj durvára, önts hozzá ízlés szerint cukrot, egy vaníliás cukrot, illetve ízlés szerint akár néhány csepp brandy-t is. Az epres szószt forrald össze, és ezzel tálald a formákból kiborított panna cottákat.

Málnavelős desszert Kép forrása: yourhomebasedmom.com

4/4 Málnavelős desszert

A színes süteményhez turmixgéppel vagy robotgéppel pürésíts egy adag málnát, ízlés szerint ízesítsd cukorral, majd a súlyának megfelelő mennyiségű zselatinnal sűrítsd be. Egy adag natúr joghurtot keverj el vaníliás cukorral és keményre vert tejszínhabbal, majd ebbe is önts instant zselatint.

A poharak aljára halmozz a málnás krémből, és várj, amíg elkezd megszilárdulni, ekkor tedd rá a tejszínes réteget, ha pedig ez is kezd megkötni, jöhet ismét a málnás – ha utóbbi közben túlságosan besűrűsödne, melegíts rajta egy kicsit, hogy ismét dolgozni tudj vele.

Tálaláskor díszítsd mentalevelekkel és egész málnaszemekkel.