Isteni nassolnivalók sütés és konyhai tudás nélkül

Írta: ,

Vendégeket vársz? Esetleg a szerelmedet nyűgöznéd le néhány impozáns látványt nyújtó nassolnivalóval? Nos, nem vállalkozol lehetetlenre, még akkor se, ha nincs sütőd, és a konyhatündérré avatásod is várat magára. Mutatunk néhány izgalmas finomságot, amivel még így is varázsütésre sikert arathatsz!

Egyszerű pohárkrémek Kép forrása: mybakingaddiction.com

El vagy ájulva a szebbnél szebb pohárkrémektől? Akkor itt az ideje, hogy te is elkészíts belőlük egyet, ugyanis pofonegyszerűek. Ha valóban az alapoknál maradunk, akkor csak három összetevőre lesz szükséged: zabkekszre, valamilyen dzsemre, és a krémre.

Utóbbi kicsit megbonyolíthatja a folyamatot, de csak ha szeretnéd, hiszen ezt a réteget kiválthatod fagyival, tejszínhabbal, vagy éppen pudinggal, olvasztott csokival (ám a kevés cukorral édesített és felvert mascarpone sem túl bonyolult, cserébe viszont isteni az íze, különösen, ha egy kis rumaromával is megbolondítod).

Használd fel azokat az alapanyagokat, amiket a konyhaszekrényben találsz (tudod: keksz, dzsem, krém), és már mehet is a rétegezés! Díszítsd egy levél mentával, vagy némi tört mandulával, és fogadd a bókokat!

Pudingok formában Kép forrása: buzzfeed.com

Ha a pudingot már megemlítettük, ideje, hogy kicsit közelebbről is szemügyre vegyük azokat a lehetőségeket, amiket ez a desszert kínál.

Mivel rendkívül egyszerű elkészíteni, nagyon könnyű vele pillanatok alatt csodás desszerteket összedobni.

Ehhez persze nem árt egy jó minőségű pudingalapot vásárolni, amit megbolondíthatsz apróra vágott, vagy aszalt gyümölcsökkel, kekszekkel, csoki darabkákkal.

A különlegesebb eredmény érdekében ne a hagyományos módon tedd félre hűlni a pudingot, hanem öntsd formákba – akár a különféle (nem használt) homokozó figurák is megfelelőek a célra, pláne, ha gyerekeknek készíted a desszertet.

Miután a puding megdermedt, fordítsd ki a formából (szükség esetén használj folpackot), tedd egy szép tányérra, és csoki- vagy karamellöntettel, esetleg lekvárral tálald.