Isteni nassolnivalók sütés és konyhai tudás nélkül

Írta: ,

Vendégeket vársz? Esetleg a szerelmedet nyűgöznéd le néhány impozáns látványt nyújtó nassolnivalóval? Nos, nem vállalkozol lehetetlenre, még akkor se, ha nincs sütőd, és a konyhatündérré avatásod is várat magára. Mutatunk néhány izgalmas finomságot, amivel még így is varázsütésre sikert arathatsz!

Egyszerű pohárkrémek Kép forrása: mybakingaddiction.com

1/5 Egyszerű pohárkrémek

El vagy ájulva a szebbnél szebb pohárkrémektől? Akkor itt az ideje, hogy te is elkészíts belőlük egyet, ugyanis pofonegyszerűek. Ha valóban az alapoknál maradunk, akkor csak három összetevőre lesz szükséged: zabkekszre, valamilyen dzsemre, és a krémre.

Utóbbi kicsit megbonyolíthatja a folyamatot, de csak ha szeretnéd, hiszen ezt a réteget kiválthatod fagyival, tejszínhabbal, vagy éppen pudinggal, olvasztott csokival (ám a kevés cukorral édesített és felvert mascarpone sem túl bonyolult, cserébe viszont isteni az íze, különösen, ha egy kis rumaromával is megbolondítod).

Használd fel azokat az alapanyagokat, amiket a konyhaszekrényben találsz (tudod: keksz, dzsem, krém), és már mehet is a rétegezés! Díszítsd egy levél mentával, vagy némi tört mandulával, és fogadd a bókokat!

Pudingok formában Kép forrása: buzzfeed.com

2/5 Pudingok formában

Ha a pudingot már megemlítettük, ideje, hogy kicsit közelebbről is szemügyre vegyük azokat a lehetőségeket, amiket ez a desszert kínál.

Mivel rendkívül egyszerű elkészíteni, nagyon könnyű vele pillanatok alatt csodás desszerteket összedobni.

Ehhez persze nem árt egy jó minőségű pudingalapot vásárolni, amit megbolondíthatsz apróra vágott, vagy aszalt gyümölcsökkel, kekszekkel, csoki darabkákkal.

A különlegesebb eredmény érdekében ne a hagyományos módon tedd félre hűlni a pudingot, hanem öntsd formákba – akár a különféle (nem használt) homokozó figurák is megfelelőek a célra, pláne, ha gyerekeknek készíted a desszertet.

Miután a puding megdermedt, fordítsd ki a formából (szükség esetén használj folpackot), tedd egy szép tányérra, és csoki- vagy karamellöntettel, esetleg lekvárral tálald.

 

Keksz fagyi töltelékkel Kép forrása: snackworks.com

3/5 Keksz fagyi töltelékkel

Ennek a desszertnek egy hátránya van: nem tudod előre elkészíteni. Viszont az előnye annál nagyobb, hiszen néhány másodperc alatt összeállíthatod, és úgysem lesz ideje elolvadni, hiszen mindenki imádni fogja.

Vegyél egy doboz cookie-t (ezt a különleges süti-kekszet már bármelyik boltban beszerezheted itthon is) és pakolj be mellé egy dobozzal a kedvenc fagyitokból is! Ezen felül szükséged lesz még némi csoki reszelékre, apró cukorkákra, vagy mandulára, kakaóra.

Az egyik kekszre kanállal tegyél egy adag vaníliafagyit, majd zárd a réteget egy másik keksszel. Mielőtt a nassolnivalót félretennéd, forgasd meg az oldalát az odakészített reszelékbe és már tálalhatod is!

Kb. 15-20 percig egyébként a fagyasztódban is eláll (így még nem fagy meg a keksz), de a legjobb, ha frissen a vendégeid előtt készíted, így ráadásul mindenki összeállíthatja a neki legjobban tetsző verziót.

Fehér csokis pralinék Kép forrása: omgchocolatedesserts.com

4/5 Fehér csokis pralinék

Persze hagyományos csokival is működik a dolog, és bármilyen töltelékkel ideális lehet ez a csodás nassolnivaló.

A klasszikus változathoz nincs más teendőd, mint hogy megolvaszd a csokit gőz fölött, majd egyszerűen beleszórd a müzlit, aszalt gyümölcsöket, magvakat, vagy éppen a kókuszreszeléket.

Miután kellően ragadós, de még könnyen összetapadó mixet kaptál, kiskanál segítségével halmozd a desszertet egy sütőpapírral bélelt tepsibe (nem muszáj szabályos kör formájúnak lenniük).

A falatokat tedd néhány órára a hűtőbe, és már eheted is! Ha könnyebben fogyasztanád, szúrj beléjük egy-egy hurkapálcikát, így még látványosabb lehet a végeredmény.

A hideg csokis kekszet persze felhasználhatod másfajta desszertek, pl. pohárkrémek elkészítésekor is… 

Fincsi fondü Kép forrása: blog.kitchenaid.com/

5/5 Fincsi fondü

Ha nem vagy mestere a desszerteknek, akkor egy fondüt mindenképpen szerezz be, hiszen vészhelyzetekben rengeteget tud segíteni neked.

Az olvadozó csokoládét mindenki imádja, ráadásul ez a szerkezet tökéletesen elfér az asztal közepén, így az összes vendéged kényelmesen körbeülheti.

Neked nincs is más dolgod, mint elindítani a készüléket, vagy megnyújtani a gyertyát a csokikockákkal teli porcelánedény alatt, és közben felkockázni, előkészíteni a gyümölcsöket, kekszeket.

A változatosság kedvéért készíts oda száraz alapanyagokat is, pl. kókuszreszeléket, felaprított, szárított narancshéjat, így tökélyre fejleszthetitek a nassolást (a csokiba mártott falatokra extra finomságot is ragaszthattok).

Amíg nincs fondüd, gyártsd előre az ízletes falatokat te magad: mártsd félig fehér csokiba az epret, borítsd be ízletes csokoládéval a rumos meggyet, vagy szórd meg cukorkával a csokitól csöpögő ostyarudat.