Hűsítő desszertek a nyárra

Írta: ,

A nyári nagy melegben senki nem szeret a tűzhely mellett görnyedni, ezért az étkezéseket jó megoldani minimális főzéssel, sokszor inkább hideg ételekkel. A desszertek esetében hasonló a helyzet, jobb, ha sütés nélkül, egyszerűen elkészíthetjük őket, kevesebb kalóriával. Mutatunk néhány receptet, hogy a nyáron bármikor tudj készíteni egy kis hűsítő édességet.

Gyümölcsös-túrós pohárkrém Kép forrása: heathersfrenchpress.com

A pohárkrémek nagyon mutatósak, ízletesek, és a legnagyobb előnyük, hogy egyáltalán nem kell a sütő közelébe menned miattuk.

Az elkészítéshez szükséged lesz 45 dkg túróra, amit keverj krémesre 1-2 evőkanál mézzel, néhány csepp citromlével és 3-4 evőkanál joghurttal.

Ezután vedd elő a poharakat vagy desszertes tálakat, és tegyél az aljukra néhány szelet gyümölcsöt: kiwit, felszeletelt epret, barackot, vagy bármit, ami szeletelhető.

Ezután jön egy újabb adag túró, majd ismét egy gyümölcsréteg – ide tehetsz szeleteket is, de akár bogyós gyümölcs is mehet rá.

Ismételd meg még egyszer a túró- és a gyümölcsréteget, majd tedd hűtőbe a desszertet 1 órára fogyasztás előtt.

Tejberizs Kép forrása: bakedbree.com

A tejberizs az egyik legfinomabb hűsítő desszert, amit fogyaszthatsz akár reggelire is.

Egy adaghoz 5 dkg rizsre és 2,5 dl tejre lesz szükséged, és cukorra, mézre vagy édesítőre, az ízlésed szerint.

Sima tej helyett használhatsz kókusztejet is a főzéshez – igen, ennél a receptnél egy picit kell a tűzhely mellett lenned.

A rizst tulajdonképpen úgy kell elkészítened, ahogy vízben főznéd, de nem kell elpárolnod róla az összes folyadékot, amint megdagadt, kapcsold le a gázt az edény alatt.

Hagyd hűlni a kását az edényben, majd ha már kihűlt, öntsd ki pohárba vagy tálkába, és tedd a hűtőbe.

1-2 óra múlva már fogyaszthatod is a tejberizst, amit tálalj friss gyümölccsel a tetején.